Experian: Flere konkurser i september
534 danske virksomheder gik konkurs i september, og det er en stigning på 39 procent sammenlignet med september 2021. Ifølge direktør hos data- og analysevirksomheden Experian er konkurstallene set over det seneste år ikke alarmerende, men mange virksomheder har det svært lige nu.
Ifølge tal fra analyse- og datavirksomheden Experian gik 534 danske virksomheder konkurs i september. I samme måned i 2021 gik 384 danske virksomheder konkurs – en stigning på 39 procent.
– Efter en stille sommerperiode er der i september kommet flere konkurser. Stigningen på 39 procent sammenlignet med 2021 er markant. Men hvis vi ser på tallene i en lidt længere tidshorisont, er antallet af konkurser de seneste 12 måneder kun cirka syv procent højere sammenlignet med de foregående 12 måneder, siger Bo Rasmussen, direktør hos data- og analysevirksomheden Experian, som har set nærmere på konkurstallene, der er baseret på informationer fra offentlige registre.
Han fortsætter:
– Det er fortsat vores forventning, at erhvervslivet står på tærsklen til en usikker periode, og vi ved erfaringsmæssigt, at økonomisk nedgang ofte først sætter sig i konkurstallene efter noget tid.
Experian-direktøren peger også på, at coronalån lige nu er en ekstra hård modstander for de virksomheder, der i forvejen er presset på likviditeten.
Kreditvurdering og brug af data
Experian-direktøren pointerer, at virksomhedernes kreditpolitik skal tage hensyn til de aktuelle usikkerheder i samfundsøkonomien. Samtidig skal finansvirksomhederne fortsat yde ansvarlig långivning, når virksomhederne kommer med ønsker om kredit.
– Det er naturligvis altid vigtigt, at dine kunder kan vedligeholde og betale lån tilbage. Men med den aktuelle usikkerhed er det særligt vigtigt. Det er sandsynligt, at flere virksomheder, og i øvrigt også private forbrugere, kommer i klemme med restancer de kommende måneder, advarer Bo Rasmussen og fortsætter:
– Flere virksomheder kommer sandsynligvis også til i højere grad at tage lån for at klare de almindelige driftsudgifter frem for at investere i for eksempel udviklingsprojekter.
Kommentarer