Erhverv

Flere danskere vælger at arbejde efter pensionsalder

Flere og flere danskere vælger at bibeholde tilknytning til arbejdsmarkedet, efter de er gået på pension. Arkivfoto.

Det bliver stadig mere normalt blandt folkepensionister at fortsætte sit arbejdsliv eller tage job ved siden af otium tilværelsen. Det viser tal fra en ny måling.

Det er analysevirksomheden Wilke, som har udført målingen for pensionsselskabet PFA. Den viser, at 42 procent af danskerne gerne vil arbejde efter folkepensionsalderen.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet er 82.600 danskere over 67 år i dag i arbejde.

Jesper Brask Fischer, programchef i PFA og ansvarlig for pensionsselskabets seniordagsorden forklarer det således i mediet Finans:

– Der er helt klart en stigende interesse. Både vores virksomhedskunder og deres ansatte er i stigende grad optaget af at sikre, at den enkelte kan tilrettelægge et seniorarbejdsliv.

Interessen går hånd i hånd med en stigende folkepensionsalder. I 2018 kunne danskere gå på folkepension som 65-årige, men nu stiger folkepensionsalderen med danskernes levealder. I 2050 forventes pensionsalderen at blive 72 år.

Den ansvarlige for PFAs seniordagsorden oplever, at der er sket et holdningsskift, og at landets virksomheder er ved at tilpasse sig til en ny virkelighed. Hvor man tidligere enten var i arbejde eller pensionist, vinder blandingsmodeller med mere fleksible forhold stadig større indpas.

– Når man skal gøre sig attraktiv overfor medarbejdere, er fleksibilitet en af de vigtigste parametre. Der er en klar tendens til, at modellen med at gå fra 37 til 0 timers arbejde om ugen daler i popularitet. Rigtig mange vil gerne have en glidende overgang, siger Jesper Brask Fischer.

Kommentarer