Kultur og events

Lokalt løbefællesskab oplever stor tilslutning

Fællesskabet ’Vi Løber i Randers’ er på rekordtid blevet en succes. Et par gange om ugen arrangere de løbe- og gåture for alle der har lyst til at møde op. ’Vi Løber i Randers’ har tilmed en løbeskole
Gennem sit virke i det lokale fitnesscenter blev Lone Fogsgaard Rasmussen shanghajet til at stå for et løbehold. Hendes kollega havde oprettet et hold, men undrede sig over hvorfor Lone ikke var med, hvortil hun svarede, at tidspunktet ikke var passende. Tidspunktet blev ændret men kollegaen fik job andetsteds og efter en rundspørge hos de nærmeste venner, var der fire løbeværter klar og de gik i gang – dette var starten på ’Vi Løber i Randers’.
Et løbefællesskab hvor det økonomiske aspekt gør incitamentet for deltagelsen noget mere overskuelig for mange af løberne. I og med, at det er gratis og man dermed ikke forpligter sig til noget, kommer deltagerne med et enormt overskud. Løbefællesskabet har både deltagere der kommer en gang om året samt folk der møder op hver eneste gang.
– Alt er gratis for deltagerne og bliver sponsoreret af lokale virksomheder. Deltagerne forhører sig rundt omkring i erhvervslivet, og gennem disse henvendelser får vi mange donationer. Opførelsen af vores nye klublokale er også sponsoreret af de lokale virksomheders donationer samt en anonym indsamling. Med dette lokale får vi noget mere klubånd – fortæller Lone.
Stort fællesskab
Indtil videre har mødestedet været i foyeren hos Dansk Fitness i Jernbanegade. Lone har virkelig kunnet mærke fællesskabet, i forbindelse med det nye klublokale: – Indtil nu har det været meget servicebaseret, hvor folk er kommet og har fået fortalt hvordan og hvorledes tingene skulle gøres, hvor de skulle være og så videre. Med renoveringen af klublokalet vendte det på en tallerken og vi havde lige pludselig brug for folks hjælp, og her var det helt fantastisk at mærke opbakningen fra deltagerne.
Egen løbeskole
Løbeskolen hos ‘VLIR’ består af et 16 ugers forløb med tre ugentlige træninger. Selv løbeprogrammet er udarbejdet med nogle faste del mål i ugerne, hvor løberne peaker, efterfulgt af en restitutionsperiode. Denne opbygning er med til at nedsætte frafaldet kraftigt, da risikoen for skader bliver reduceret markant. Deltagerne på løbeskolen skal efter otte uger løbe to en halv kilometer og hele forløbet afsluttes med en fem kilometers tur, hvor deltagerne bliver klappet over målstregen af venner og familie.
– Vi er enormt stolte over, at kunne tiltrække så mange til fællesskabet og kan også høre på vores klientel, at ofte er det nogle som normalvis ikke var kommet afsted til en træning eller på en løbetur. Grunden til at vi kan tiltrække og bibeholde den gode opbakning er uden tvivl vores fællesskab. Selvom hele grundstenen er motion og bevægelse, så bruger vi ofte dobbelt så lang tid på at snakke og hygge efter løbeturen, som på selve løbeturen – siger Lone.
Fremtidsudsigten for ’Vi Løber i Randers’ ser enormt lys ud, men det er ikke med fokus på den store ekspansion, at de går ind i det nye år. – Vi vil gerne holde det, ved det, som det er nu. Det skal være et tilbud til folk og hvis vi gør det for kommercielt, så tror jeg at vi mister nogle. Det skal være et sted hvor folk ved, at de altid kan komme og gå eller løbe en tur i godt selskab, og ikke mindst snakke om stort og småt slutter Lone.

Kommentarer