Når der skal bygges, skal der flyttes jord
Når en byggetilladelse er i hus, får man ofte brug for at flytte en masse jord. Derfor er der også fuld gang i godkendelser og rådgivning for Randers Kommunes hjemmearbejdende jordspecialister.
I den forgangne uge, har byggetilladelser og ansøgninger holdt niveauet i Randers Kommune. Det giver ikke kun grund til optimisme for det kronjyske byggeri, det giver også arbejde til andre af kommunens hjemmearbejdende specialister: Jordkontoret.
Fra sit hjemmekontor fortæller Sophia Høgh Rasmussen, civilingeniør ved Randers Kommune, at travlheden er stort set den samme, som under mere normale forhold. Og selvom der er ca. 50 km mellem hjemmearbejdspladserne, klares opgaverne i fællesskab med internet og Skype-møder.
– Ved specielle sager, som f.eks. Byen til Vandet, hvor der skal laves jordbundsundersøgelser og senere flyttes store mængder jord, er vi nødt til at komme ud og vurdere forholdene på stedet. Ved sådanne tilsyn tager vi særlige forbehold, så det kan ske på en måde, hvor vi overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer – siger Sophia Høgh Rasmussen.
Klarer den i fællesskab
Mange af jordkontorets opgaver har mange parter involveret og har betydning for, at eksempelvis rådgivende ingeniørfirmaer kan holde gang i deres arbejde. Derfor har det også høj prioritet på Jordkontoret, at sagsbehandlingstiden holdes nede, selvom Coronavirussen påvirker arbejdsgangene, fortæller Sophia Høgh Rasmussen:
– Det er selvfølgelig lettere at kunne drøfte en sag ansigt til ansigt, men alle vores samarbejdsparter har været indstillet på, at det skulle fungere – så det gør det også.
Kommentarer