Kultur og events

Science Camp Randers fejrer 10 års jubilæum med en udvidelse

På Science Camp er der fokus på nysgerrighed og talentudvikling inden for naturvidenskaben.
Sidste år deltog 300 elever i et af Science Camp-forløbene, og i år udbydes 50 pladser mere.
– Science Camp begyndte som et samarbejde mellem en lille gruppe lærere fra byens folkeskoler og privatskoler. Det var samme år, hvor psykologen Ole Kyed på en talentkonference for Science-talenter på Sorø Akademi gjorde opmærksom på, at der også skulle leveres læring til de 2 til 5 procent særligt intelligente elever i skolen. De elever, der gerne ville have flere faglige udfordringer – fortæller Mette Givskov Hansen, underviser og fagpilot i Randers Kommune.
– I Science Camp Randers er der plads til alle børn. Ikke bare de dygtigste, men allerhelst de mest nysgerrige børn,” siger Jens Madsen, der er naturfagslærer på Randers Realskole og har været med helt fra begyndelsen i 2009.
Tilmelding og program for 10. sæson
Science Camp for 8.-9. klasserne bliver afholdt i efteråret, mens den for 4.-7. klasserne bliver afholdt i foråret. Programmet byder på alt fra besøg i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, til besøg på Datalogisk Institut og ved Marslaboratoriet på Aarhus Universitet. For 9. klasserne står programmet også på et besøg hos science-talenter på Sorø Akademi og en tur i Tivoli i København, hvor de skal udføre forsøg i forlystelserne.
Læs mere om den konkrete program her: https://www.randers.dk/borger/skole-og-uddannelse/folkeskoler/science-camp-randers/
8. og 9. klasserne kan tilmelde sig over de næste tre uger.
Nyhed: Videnskabsklubben udvider i Randers
Videnskabsklubben er udviklet af medlemmer af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og er et mentornetværk for børn og unge. Formålet med klubben er at inspirere og motivere yngre generationer til at interessere sig for det naturvidenskabelige felt.
Videnskabsklubben tilbyder i samarbejde med Science Camp Randers tre mentorhold frem til jul. Tilbuddet er gratis, da Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden har ydet 16 millioner kroner i tilskud til projektet.
Konceptet går ud på, at eleverne mødes med deres otte mentorer syv gange efter efterårsferien og indtil jul:
● Et hold (14 elever) fra 4. klasse skal arbejde med primatologi på Tradium HTX syv torsdage fra uge 43 til uge 49.
● Et hold (14 elever) fra 5. klasse skal arbejde med mikrober på Paderup Gymnasium syv tirsdage fra uge 43 til uge 49.
● Et hold (14 elever) fra 6. klasse skal arbejde med biodiversitet på Randers Statsskole syv mandage fra uge 43 til uge 49.
Alle dage fra kl. 15.30-17.00.
Tilmelding skal ske her: http://tabulex.randers.dk/index.php?id=29877
Læs mere om Videnskabsklubben her: https://www.videnskabsklubben.dk/

Kommentarer