Debat og politik

Støjberg melder klart ud: Målet er at komme i regering

Når danskerne efter al sandsynlighed snart skal til stemmeurnerne, skal de ikke være i tvivl om  at Danmarksdemokraterne går efter at komme i regering. Sådan lyder den klare melding fra Inger Støjberg i et interview med Berlingske lørdag.

I interviewet erklærer partilederen også, at hun vil pege på en blå statsministerkandidat. Om det bliver Jakob Ellemann-Jensen eller Søren Pape Poulsen, vil hun først træffe beslutning om i forhandlingerne efter valget.

Den tidligere næstformand i Venstre understreger, at Danmarksdemokraterne ikke er et protestparti, men et ansvarligt parti, der har reel indflydelse.

– Hvis vælgerne giver os opbakning, og hvis vi kan forhandle os frem til et godt politisk grundlag, er vi som parti ikke bange for at tage det ultimative ansvar på os, siger Inger Støjberg til Berlingske.

På spørgsmålet om, hvor mange mandater, Inger Støjberg mener, der skal til for at få regeringsindflydelse, siger hun:

– Det kommer jeg ikke til at kunne svare på, for det afhænger af alt muligt. Så det centrale for mig er at melde ud, hvad vi går efter – at tage det ultimative ansvar. Alt afhænger selvfølgelig af valget. Men jeg synes, det er vigtigt ærligt og åbent at få sagt til vælgerne før valget, at vi ikke er et protest- eller enkeltsagsparti – vi er et indflydelsesparti, der går efter at komme i regering.

Inger Støjberg siger samtidigt, at Danmarksdemokraterne ikke stiller ultimative krav for at kunne støtte eller deltage i en regering, men partiet har defineret fem pejlemærker, som ifølge partistifteren bliver meget vigtige i forbindelse ved eventuelle forhandlinger.

• En ny regering for Danmark skal bære den stramme udlændinge- og værdipolitik i hjertet.
• Det skal kunne betale sig at arbejde.
• Der skal være bedre rammevilkår for små- og mellemstore virksomheder, herunder landbruget.
• Vi ønsker et opgør med centraliseringen, og kigger kritisk på kommunalreformen.
• I forhold til EU skal Danmark bevare grænsekontrollen og der ikke laves nye folkeafstemninger om ophævelse af EU-forbehold.

På spørgsmålet om det forhold, at Jakob Ellemann-Jensen i december 2020 bad hende gå af som næstformand for Venstre og at partiet stemte for, at der skulle rejses tiltale mod hende i en Rigsretsag, siger Inger Støjberg til Berlingske:

– Jeg har spist en frokost med Jakob Ellemann-Jensen, hvor vi havde en rigtig god snak om tingene, og derfor afhænger min tillid til ham ikke af det, vi har været igennem. Det kan ikke nytte noget at have ambitioner om at komme i regering og så have kollegaer, man ikke være i rum med, siger hun.

– Vi havde et forløb, hvor det var sværere og sværere for Venstre at rumme mine holdninger under hans ledelse – og i dag er vi så i to forskellige partier. Det vil jeg betegne som en lykkelig skilsmisse.

 

Kommentarer