Kultur og events

100.009.254 kroner til Danmarks Indsamling

De tre glade værter ved dette års Danmarks Indsamling, Sara Bro, Ulla Essendrop og Katrine Muff, kunne glæde sig over det samlede resultat på lige over 100 millioner kroner. Foto: Agnete Schlichtkrull

Da aftenens show for Danmarks Indsamling sluttede omkring midnat lørdag på Værket i Randers, var det samlede beløb nået op på 100.009.254 kroner, som i år går til verdens sårbare børn.

Det store indsamlingsshow, som blev sendt live på DR1 lørdag aften, var en kulmination af aktiviteter rundt om i Danmark i hele januar måned og starten af februar.

– Januar har været fyldt med et ufatteligt engagement fra de mange danskere, virksomheder og organisationer, som har arbejdet på højtryk for at rejse penge til verdens sårbare barn. Det er fantastisk at mærke så meget initiativ og drivkraft i en periode, hvor der er nok af udfordringer både for danskerne og ude i verden. Men viljen til at hjælpe, hvor vi kan, den er intakt, siger Mulle Juul Korsholm, der er formand for Danmarks Indsamling.

Her hentyder hun til de mange danskere, der har løbet, bagt, gået, samlet pant, spillet boldspil og gennemført en masse andre aktiviteter for at samle penge ind.

Værket i Randers satte scenen

Det fem timer lange indsamlingsshow blev i år styret af de erfarne værter Sara Bro, Ulla Essendrop og Katrine Muff, som satte fokus på nogle af de udfordringer, verdens sårbare børn oplever netop nu på grund af klimaforandringer, krig og eftervirkninger fra pandemien, og hvorfor det er så vigtigt at hjælpe.

Indsamlingsshowet tager hvert år til en ny by i Danmark, og i år dannede Værket i Randers rammen, hvor mange lokale indbyggere fik mulighed for at kigge indenfor:

– Det er dejligt at komme rundt i landet med ‘Danmarks Indsamling’, og derfor har vi også nydt at være i Randers. Det er endnu engang overvældende at møde den store opbakning fra danskerne, som har igangsat et hav af initiativer for at rejse penge til verdens mest sårbare børn, siger Jan Lagermand Lundme, der er redaktør for Danmarks Indsamling hos DR.

I årets indsamlingsshow var det traditionelle callcenter for donationer blevet genfortolket og omformet til Sara & Monopolet. Så de faste monopolister tog aftenen igennem imod både dilemmaer og donationer fra de danskere, der ringede ind. Derudover støttede en række kunstnere op om aftenen med underholdning herunder Swan Lee, Anne Linnet, Maximillian, Nicklas Sahl og TV-2.

Det indsamlede beløb går til 12 målrettede udviklingsprojekter i 15 lande på tværs af jorden. Danmarks 12 største humanitære organisationer står bag projekterne, som skal hjælpe nogle af de mest sårbare familier, som er ramt af verdens kriser. Læs mere om projekterne her.

Kommentarer