112 og retsvæsen

12 års fængsel til 26-årig for drab på Djursland sidste sommer

En 26-årig mand har fredag i byretten i Randers tilstået, at det var ham, der slog den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen ihjel på Djursland i sommer. Foto: Pressefotos-dk

En 26-årig mand er fredag ved Retten i Randers blevet dømt for at have dræbt en 40-årig mand på en adresse i Nimtofte på Djursland i juli sidste år.

Den 26-årige blev derudover dømt for forsøg på manddrab, for usømmelig omgang med lig og for tyveri og brandstiftelse i forbindelse med drabet.

I retten tilstod den 26-årige, at han sammen med flere andre personer havde været med til at planlægge og udføre drabet, og at de i forening havde dræbt den 40-årige ved kvælning og slag med jernrør.

– Det er en særdeles voldsom og meget omfattende sag med mange sigtede. Det er naturligvis et kæmpe fremskridt, at en af de sigtede nu har lagt kortene på bordet og erkendt sin rolle i drabet,” siger specialanklager Jesper Rubow fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Hurtig mistanke om forbrydelse

Den 40-årige mand forsvandt den 14. juli, og politiet fik hurtigt mistanke til, at der kunne være sket en forbrydelse. Den mistanke blev bestyrket, da den 40-åriges bil blev fundet udbrændt ved Vivild på Djursland den 18. juli 2022. Samme dag blev fire personer, heriblandt den 26-årige, anholdt, sigtet for drab og varetægtsfængslet i sagen.

Et par dage senere blev liget af den 40-årige så fundet i et skovstykke i Gassum nord for Randers, hvor det var pakket ind i plastik. Der blev efterfølgende foretaget yderligere anholdelser, så i alt syv personer har været sigtet for forskellige roller i sagen.

Også dømt for forsøg på drab

Den 26-årige blev ud over manddrab også ved retten i Randers dømt for forsøg på manddrab, da han erkendte, at han sammen med de andre personer havde forsøgt at dræbe den 40-årige dagen forinden drabet, men at dette var mislykkedes.

Den 26-årige erkendte også, at han havde været med til at skaffe den 40-åriges lig af vejen, og at han var skyldig i, at den dræbtes bil blev brændt af.

– Det er min klare opfattelse, at forklaringen i dag også vil få betydning for flere af de andre sigtede i sagen, da den dømte har forklaret, at drabet er sket sammen med dem og efter aftale med dem,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Ud over dommen til den 26-årige er der faldet yderligere én dom i sagen. Det skete, da en 37-årig mand i slutningen af sidste år blev dømt for at have hjulpet med at skaffe liget og bilen af vejen mod betaling.

Der sidder fortsat fire personer varetægtsfængslet i sagen, og den dømte 26-årige skal fortsat være varetægtsfængslet efter dommen. Han modtog dommen og skal desuden betale erstatninger til den dræbtes efterladte.

Kommentarer