112 og retsvæsen

12 mænd anholdt i hvidvasksag for op imod en milliard kroner

Politiet i flere landsdele deltog tirsdag formiddag i en koordineret aktion, hvor 12 mænd er blevet anholdt og sigtet i en stor sag om hvidvask for mindst 900 millioner kroner. Fire af de anholdte er direktører i vekselbureauer.

Anholdelserne skete da politistyrker slog til på i alt 19 adresser i København, Hvidovre, Skovlunde og Aarhus samt på en adresse i Sverige.

Politiet har hele dagen arbejdet på adresserne, og sagen beskrives som meget alvorlig af Bjarke Dalsgaard Madsen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

– Beløbet i sig selv siger rigtig meget om alvoren i det. Vi tager det meget alvorligt, når vi taler så store beløb, og når så mange mennesker der gør det i forening – såfremt de findes skyldige, siger han til TV 2.

Under aktionen blev der også beslaglagt kontater på et tocifret millionbeløb, lyder det fra politiet.

Den mistænkte hvidvask er, ifølge politiet, foregået ved at kurrerer har transporteret kontanter ud af Danmark via Københavns Lufthavn til flere afrikanske og mellemøstlige lande.

Kurrerne er mænd i 40’erne og 50’erne, og det er politiets opfattelse, at det er et netværk, som har samarbejdet omkring hvidvasken i forskellige firmaer.

Politiet har efterforsket sagen siden januar og kom på sporet af den mistænkte ad flere veje, fortæller vicepolitiinspektøren til TV 2.

Hvidvasken har efter politiets opfattelse stået på i over syv år. Men med de nye spor, dokumenter og kontanter, samt de kommende afhøringer, vil de nu blive klogere på sagen, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Kommentarer