Debat og politik

2,3 milliarder kroner på vej til ny inflationshjælp

Her er det fra venstre: Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), Finansminister Nicolai Wammen (S) og økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) ved et doorstep om forhandlinger om ny inflationshjælp i Finansministeriet.

På et pressemøde mandag klokken 12 præsenterede Regeringen rammerne for de kommende forhandlinger om en ny inflationshjælpepakke, og inviterede samtidig Folketingets partier til forhandlinger om den varslede nye hjælp.

Ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) håber regeringen at lande aftale om ny inflationshjælp på 2,3 milliarder kroner inden vinterferien.

I regeringsgrundlaget mellem de tre partier Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne fremgår det, hvad regeringen blandt andet ønsker at bruge pengene til inflationshjælp på. Her lyder det, at ældre, som modtager ældrecheck, skal have yderligere 5.000 kroner skattefrit.

Desuden skal en pulje på 300 millioner kroner gå til økonomisk udsatte børnefamilier. De penge var tidligere afsat til det midlertidige børnetilskud, som ikke blev videreført efter valget.

– Der er danske børnefamilier og pensionister, der er hårdt pressede økonomisk og tydeligt mærker den høje inflation, når elregningen skal betales, eller når man står ved kassen og handler dagligvarer, siger Nicolai Wammen.

Regeringen vil også have fokus på danskere, som opvarmer deres bolig med gasfyr, træpiller med videre. De foreslåede tiltag i regeringsgrundlaget dækker ikke hele rammen på 2,3 milliarder, og derfor er der mulighed for, at partierne kan komme med ønsker i forhandlingerne, lød det fra finansministeren, der håber på en bred aftale.

Kommentarer