112 og retsvæsen

33-årig mand ramt af flere skud i Aalborg

Billedserie: Presse-fotos.dk

Nordjyllands Politi fik søndag kort før klokken 13 en anmeldelse om skyderi på Vesterbro i det centrale Aalborg. En mand på 33 år er blevet ramt af flere skud og kørt på hospitalet. Søndag eftermiddag meldes hans tilstand stabil.

Ifølge Nordjyllands Politis forløbelige efterforskning er skyderiet sket fra en bil til en anden. Som følge af skyderiet er store politistyrker til stede i området omkring Vesterbro, da episoden skal afdækkes grundigt via forhøringer, tekniske undersøgelser og andre typer af undersøgelser blandt andet via overvågningsmateriale.

– Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor, lyder det i en pressemeddelelse fra politikommissær Lasse Kragh hos Nordjyllands Politi.

– Der er nogle omstændigheder, der gør, at dette køretøj er relevant for os, og derfor skal vi have det identificeret med henblik på at tale med den eller de personer, der befandt sig deri, siger politikommissæren – og tilføjer:

– Vi kan naturligvis ikke løfte sløret for vores konkrete efterforskningsskridt, men almindeligvis indebærer det en lang række af elementer, der har til formål at belyse hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen. Det handler om, at vi skal have et grundlag for at stille de ansvarlige til regnskab.

Det 33-årige offer blev bragt til sygehus. Han er uden for livsfare og i stabil tilstand. Politiet vil afhøre ham, når det kan lade sig gøre.

Politiet leder efter en bil, der er sat i forbindelse med skud-episoden. Skuddene faldt fra en bil mod en anden.

– Derfor kan vi heller ikke kommentere eller oplyse nærmere om mulige gerningspersoner eller om den sårede mand og deres relationer. Det er blandt andet dét, som vores efterforskningsskridt i sagen skal afdække, fortæller vagtchefen.

– Det er alvorligt med skyderi i det offentlige rum og vi efterforsker massivt at for pågribe mistænkte. Også af den grund alene er vi massivt til stede – for at skabe tryghed for byens borgere. Alle skal vide, at vi tager massivt hånd om den her sag. Skyderi på gaden er helt uacceptabelt, siger Thomas Ottesen.

 

Kommentarer