Kultur og events

60.847 hesteentusiaster var samlet i Herning

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning i dagene 8.-12. marts var 60.847 hesteentusiaster samlet fra ind- og udland.

Samtlige messehaller og stalde i MCH Messecenter Herning var i brug da avlsforbundet Dansk Varmblod inviterede til dette års hingstekåring.

Her kunne gæsterne opleve internationale spring- og dressurkonkurrencer, det flotte gallashow og den gigantiske udstyrsmesse, Hest & Rytter, med mere end 250 udstillere.

Det var i år 43. gang at Dansk Varmblods Hingstekåring blev afviklet i Herning. Arrangementet har vokset sig større og større, og er idag båret af 350 uundværlige frivillige.

Dansk Varmblod Forbundet, der er båret af knap 3.000 medlemmer, har et budget for Hingstekåringen på 21 millioner kroner.

Dansk dominans i dressur

At Danmark er regerende verdensmestre blev meget tydeligt i de internationale dressurklasser, hvor VM-guldvinder Carina Cassøe Krüth fra Mariager sejrede i Grand Prix fredag, sammen med Dansk Varmblods hoppen Heiline’s Danciera opdrættet af Stald Heiline ved Odder. Det var hendes landsholdskollega Nanna Skodborg Merrald fra Vejle, som tog sejren i Grand Prix freestyle lørdag, med den Dansk Varmblods-kårede avlshingst Blue Hors St. Schufro.

Hyldest til et særligt succesfuldt par i paradressur

Pararytter Tobias Thorning Jørgensen berørte alles hjerter, da han ved OL i Tokyo sikrede sig dobbelt guld med Dansk Varmblods hoppen Jolene Hill, og efterfølgende gav hende hele æren for resultatet. Parret opnåede to individuelle guldmedaljer og en sølvmedalje for hold ved VM i paradressur i Herning i august 2022.

Under lørdag aftens gallashow modtog den smukke hoppe Hendes Kongelige Højhed, Prinsesse Benediktes, Vandrepræmie. Prinsessen, der er protektor for Dansk Varmblod, var selv tilstede og kunne overrække den flotte sølvstatuette til Jolene Hills ejere. De har velvilligt stillet hoppen til rådighed for Tobias, der har gjort det partnerskab til en international succes. Der var stående applaus til Tobias og Jolene Hill.

Kommentarer