Erhverv

Aarhus Airport gør status: Rejselysten vendte tilbage i 2022

Rekordjagten er gået ind i Aarhus Airport. Lufthavnen forventer, at 2023 bliver det bedste år nogensinde. Foto: Aarhus Airport

Flere end tre gange så mange passagerer rejste igennem Aarhus Airport i 2022 end året før. Lufthavnen forventer, at 2023 bliver et nyt rekordår.

Flytrafikken fik igen medvind i luftrummet, nye destinationer kom på afgangstavlen og to nye haleror landende i Aarhus Airport. Det er den korte opsummering af rejseåret i den østjyske lufthavn, hvor 422.003 passagerer gik igennem de totalmoderniserede Aarhusterminaler. Derved lander årets passagerresultat godt 15 procent under 2019-rekorden, hvilket især tilskrives stilstanden i årets tre første måneder, hvor pandemien stadig prægede den internationale rejsescene. Omvendt viste sommermånederne den højeste passageraktivitet nogensinde, og lufthavnen slog sommerrekord i juni, juli og august måned. Samlet set oplevede Aarhus Airport en fremgang i passagertallet på 215 procent fra 2021 til 2022. Lufthavnen forventer, at de positive takter fortsætter.

”Flytrafikken fik rigtigt godt fat fra maj måned, og sommerens chartergæster og ruteselskabernes attraktive destinationer skød passagertallet i vejret. I efteråret sluttede KLM og Wizz Air sig til halerorsklubben i Aarhus Airport, og vi åbnede nye ruter til Amsterdam, Bukarest og Stockholm Bromma, hvilket også gav et godt løft”, siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Luft under udenrigstrafikken

Udenrigs- og chartertrafikken stod for næsten to tredjedel af den samlede rejsetrafik i 2022. Således rejste 301.573 gæster til og fra Gdansk, Hurghada, Korfu, Riga, London, Zadar, Milano, Oslo, Malaga og en stribe andre rejsemål, og det var en stigning på 271 procent udenlandsrejsende i forhold til 2021. I forhold til rekordåret 2019 noterede lufthavnen en tilbagegang på fem procent blandt charter- og ruteflygæster til internationale destinationer i 2022. Men det er fortid. Ordrebogen i Aarhus Airport peger i retning af, at 2023 er på rekordjagt.

”Vi har skabt et rigtigt godt miks af destinationer, som matcher det østjyske erhvervsliv enten med direkte ruter eller via stop i Amsterdam, København eller London Stansted, og det afspejles i prognoserne for 2023. Ferierejsende prioriteres højt med mere kapacitet til Mallorca, ny rute til Faro og et bredt udvalg af klassiske storby- og soldestinationer. Om kort tid præsenterer vi en super attraktiv flyrute med et nyt luftfartsselskab i Aarhus Airport, og vi er overbeviste om, at den falder i god jord hos begge målgrupper”, fortsætter Brian Worm.

Faro-ruten beflyves af Ryanair, som ligeledes udvider med en ny rute til Palma de Mallorca fra Aarhus i slutningen af marts. Samtidig skruer det irske flyselskab op for kapaciteten til London Stansted med 29 procent i 2023 svarerende til, at der er ni ugentlige afgange fra Aarhus Airport.

Indenrigsflyvningerne, der bæres af flytrafikken mellem Aarhus og København samt sommerruten til Bornholm, oplevede en fremgang på knap 130 procent i 2022 i forhold til 2021. Aarhus Airport sigter efter at løfte det årlige passagertal til 1,5 millioner rejsende inden for de kommende år.

Aarhus Airports nye terminal er klar til rekordår i 2023. Foto: Aarhus Airport

Kommentarer