Debat og politik

Beholder lønnede bijobs til over 300.000 kroner årligt

Folketingets formand Søren Gade beholder lønnede bijobs. Det står klart efter møde i Udvalget for Forretningsordenen på Christiansborg. Foto: Venstre.

Tirsdag besluttede Udvalget for Forretningsordenen på Christiansborg, at Søren Gade kan fortsætte i flere både lønnede og ulønnede bijobs sideløbende ved hans gerning som Folketingets formand.

Ifølge Loven om valg til Folketinget skal en formand for Folketinget som udgangspunkt fratræde job i det private eller offentlige, medmindre formanden skønner, at der ikke vil være vanskeligheder i forhold til at fortsætte i jobbet.

Søren Gade har tidligere meddelt, at han ville videreføre en række hverv uden for Folketinget, herunder blandt andet sin formandspost for bestyrelsen i Esbjerg Havn, der honoreres med 300.000 kroner årligt.

Folketingets formand har tidligere udtalt, at han mener, det er “vigtigt, at jeg som folkevalgt også er i berøring med livet, som det leves uden for Christiansborg”.

Som formand for Folketinget får Søren Gade samme vederlag som statsministeren, hvilket er cirka 1,7 millioner kroner om året. Desuden råder han over en gratis lejlighed på Christiansborg, samt har bil med chauffør.

Kommentarer