Samfund

Claus Hjort Frederiksen tiltalt for at have lækket statshemmeligheder

Tidligere forsvarsminister og folketingsmedlem for Venstre Claus Hjort Frederiksen er i dag blevet tiltalt for at røbe statshemmeligheder. Privatfoto.

Statsadvokaten i Viborg har nu rejst tiltale mod tidligere forsvarsminister og folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen, for at have videregivet hemmeligheder af betydning for statens sikkerhed.

Tiltalen sker efter justitsminister Peter Hummelgaard har godkendt en indstilling fra Anklagemyndigheden om at rejse tiltale mod det tidligere folketingsmedlem, som ikke længere er omfattet af parlamentarisk immunitet.

Ifølge Statsadvokaten har Claus Hjort Frederiksen flere gange røbet eller videregivet statshemmeligheder.

– Det er selvsagt alvorligt, når højt klassificerede oplysninger, der er belagt med tavshedspligt, og som er væsentlige for efterretningstjenesternes arbejde med at beskytte Danmark, bliver videregivet til uvedkommende. Det kan skade forholdet til efterretningstjenesternes samarbejdspartnere, svække tilliden til efterretningstjenesterne og gøre det sværere for dem at udføre deres arbejde, siger statsadvokat Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

Claus Hjort Frederiksen afviser alle anklager og erklærer sig klar til kamp. På sin facebookside skriver han tirsdag eftermiddag:

“Jeg har her for en halv time siden taget afsked med betjente fra PET, der foreviste mig et anklageskrift om overtrædelse af straffelovens para. 109 om røbelse eller videregivelse af statshemmeligheder. Anklageskriftet er klassificeret som hemmeligt, så det holder jeg for mig selv. Jeg bestrider at have overskredet grænserne for min vidtgående ytringsfrihed som politiker, og jeg har ikke afsløret angivelige statshemmeligheder. Punktum.
Anklageskriftet er indgivet til Københavns Byret.
Anklagerne begærer dørerne lukket. Jeg vil kæmpe til yderste for at få dem slået op på vid gab. Anklagerne begærer domsmandssag, jeg vil kræve et nævningeting, da der er tale om en poltisk sag. Sagen forventes af anklagerne at få en varighed på syv retsdage.
Det var ikke sådan, jeg havde drømt om at mit otium skulle være, men når det ikke kan være anderledes, er jeg klar til at tage det slag med, og jeg har både kræfter og overskud til at gå hele vejen. Det var alt for nu”.

Kommentarer