Erhverv

Danish Crown varsler fyring af 150 medarbejdere

Foto: Danish Crown.

Slagteriselskabet Danish Crown har mandag morgen varslet en fyringsrunde, som betyder, at 150 funktionærer skal forlade virksomheden, heraf omkring 100 på hovedkontoret i Randers.

Samlet set skal slagterigiganten have nedbragt sine årlige udgifter med i alt 400 millioner kroner, og koncernledelsen har givet sig selv de næste seks måneder til at finde ud af, hvordan det kan lade sig gøre.

– Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation, siger Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur.

Selskabet oplyser endvidere, at det er den voldsomme stigning i inflationen, der har sendt forbrugertilliden til tælling og svækket salget. Samtidig er der en lav eksport til de store markeder i Asien, der har stor betydning for Danish Crown.

– Det er voldsomme forandringer, der er sket på meget kort tid. Vi kan ikke ændre udviklingen i markedet, men vi kan gøre noget ved vores egen forretning. Vi lagde vores strategi på ryggen af et stabilt og stærkt marked og positive fremtidsudsigter. Nu er alt vendt på hovedet, og derfor har vi gentænkt vejen til at nå de mål, vi har sat os, lyder det fra topchefen Jais Valeur.

Kommentarer