Kultur og events

Danmark verdensmestre i håndbold igen igen igen

Det danske herrelandshold i håndbold vandt guld ved VM for tredje gang i træk. Fotos: TV2 og Presse-fotos.dk

Det danske herrelandshold i håndbold gjorde det, som alle de danske fans håbede og troede på under hele dette års VM-turnering i Sverige og Polen. Søndag aften skrev de håndboldhistorie i Stockholm ved som den første nation nogensinde at vinde tre verdensmesterskaber på stribe.

Kulturministeren og kronprinsen var på lægterne, og de var – sammen med mange tilrejsende danske fans – vidner til en fantastisk finale, der endte med en sejr på 34-29 over Frankrig.

Dermed kunne de danske håndboldhelte igen hænge guldmedaljerne om halsen, og nu se frem til en festlig nat og en fejring hele dagen i morgen mandag, når de ankommer til Københavns Lufthavn, og senere skal modtages på Københavns Rådhus.

Jyllands-Posten skriver:
En sublim præstation, der aldrig er set lignende i international herrehåndbold. En præstation, der måske aldrig vil blive overgået. Overlegenheden er ikke kun gemt i det faktum, at holdet er gået ubesejret igennem alle tre slutrunder. Overlegenheden blev personificeret i Rasmus Lauge, der blev topscorer med 10 mål i finalesejren over Frankrig.

Politiken skriver:
Rasmus Lauge brændte Stockholm ned til grunden og skød Danmark til det tredje VM-guld i træk. Lauge blev med 10 mål den afgørende forskel på de to hold. Han udstrålede så meget energi, vilje og tro på en sejr, at det alene var nok til et helt hold.

Berlingske skriver
Mathias Gidsel blev hele VMs topscorer, men finalen vil blive husket som Rasmus Lauges store show. Efter en problematisk turnering genopstod han som verdensstjerne med en utrolig præstation i anden halvleg. Lauge overtog hovedrollen fra Simon Pytlick, der havde været Danmarks farligste våben i en forrygende indledning. I karrierens hidtil største kamp optrådte han fuldstændig uimponeret mod den rutinerede franske bagkæde.

Både Storebæltsbroen og Øresundsbroen lyser op gennem natten og hylder de danske spillere:

Kommentarer