Samfund

Danmarks første F-35 kampfly landede torsdag på Flyvestation Skrydstrup

Her lander det første af de fire F-35 kampfly, som torsdag blev leveret til Danmark. I cockpittet anes Dannebrog bredt ud i fronten.

Med Dannebrog lagt tilrette i fronten af cockpittet landede det første af fire F-35 kampfly torsdag klokken 14.10 på Flyvestation Skrydstrup.

De nye jagerfly forlod USA i går og mellemlandede på Azorerne i Atlanterhavet, inden de i morges begav sig ud på det sidste stræk på 3.500 km til Skrydstrup.

De fire kampfly er den første sending af i alt 27 af typen F-35 A til det danske flyvevåben. Danmark har i alt købt 27 styk fra den amerikanske producent Lockheed Martin til en samlet pris på cirka 16 milliarder kroner.

Den danske pilot, som landede først havde følgeskab af tre amerikanske piloter, som er ansat til at levere flyene til modtagerlandene.

På Flyvestation Skrydstrup stod en lang række militærfolk, forsvarsminister Troels Lund Poulsen og et stort pressekorps klar til at få de første billeder af flyene og høre lyden fra de kraftige jetmotorer.

Ud af den samlede leverance får 21 af flyene base på Flyvestation Skrydstrup, mens seks fly forbliver i USA, hvor de skal bruges til træning og uddannelse af danske piloter.

Kommentarer