Samfund

Danskerne topper på antal brugere på sociale medier

Danmark er det land i EU, hvor flest borgere har en profil på et socialt medie. Ifølge en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik er det mere end 9 ud af 10 af os danskere.

I dag har 91 procent af danskere en profil på minimum ét socialt medie. Til sammenligning er tallet 58 procent for hele EU og i Frankrig 44 procent, der sidste år havde en profil på et socialt medie.

I Danmark er der flere og flere, der opretter en profil på for eksempel Facebook. Ifølge Danmarks Statistik bliver der især i disse år flere ældre, der hopper med på vognen.

Facebook er det sociale medie, som flest danskere har en profil på. 84 procent. Derefter kommer Instagram med 56 procent og Snapchat med 45 procent. Mens det i mange år har været meget udbredt blandt unge at være på et socialt medie, er det i løbet af de seneste år også blevet mere udbredt blandt ældre.

I 2017 var 31 procent i alderen 70 til 74 år på et socialt medie. I dag er det 66 procent. Ifølge en digital medie analytiker er der både fordele, men bestemt også ulemper ved, at så mange danskere nu er på sociale medier.

 

Kommentarer