Debat og politik

Debat: Regeringen må levere på løftet om udvidelse af E45 hele vejen til Randers

Vejdirektoratet har i dag offentliggjort en foreløbig VVM-undersøgelse omkring udvidelse af E45.
Det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) blev i går præsenteret for den foreløbige VVM-undersøgelse af udvidelsen af E45 på et lukket møde i Transportministeriet. Han opfordrer på baggrund af rapporten regeringen til at holde løfterne om udvidelse af E45 hele vejen fra Randers til Vejle
– Under sidste års valgkamp stod lokale socialdemokratiske ministrer og folketingsmedlemmer nærmest ryggen af hinanden for at love udvidelse af motorvejen under valgkampen for et år siden. Det var nærmest ikke til at komme frem for bare asfalt og derfor har jeg en meget klar forventning om at løfterne bliver løbet i mål – udtaler Michael Aastrup Jensen (V)
Michael Aastrup Jensen peger på, at før valget præsenterede den daværende borgerlige regering en samlet plan for dansk infrastruktur som bl.a. indeholdte udvidelse af E45 hele vejen til Randers. På den baggrund så er der et solidt flertal af partier som har lovet den fulde udvidelse:
– Før valget præsenterede Venstre og resten af den borgerlige regering en samlet aftale for dansk infrastruktur, som blandt andet indeholdte en udvidelse af E45 hele vejen fra Vejle til Randers Nord. Nu må regeringen derfor komme i omdrejninger og indkalde til forhandlinger. Vi er i hvert fald klar, så der er ingen grund til fortsat at trække det her spørgsmål i langdrag– udtaler det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V)
Michael Aastrup Jensen ser frem til den kommende høringsperiode, hvor han opfordre så mange som muligt til at komme på banen, således at vi kan få gjort planerne om udvidelse af motorvejen til virkelighed.
– Jeg har kæmpet for at få udvidelsen af E45 med i den tidligere regerings investeringsprogram, så jeg ved, hvor jeg skal sætte tænderne i forhandlingsbordet.. Derfor vil jeg nu tage kontakt til Randers borgmester og de lokale folketingsmedlemmer, således at vi sammen kan lægge maksimal pres på regeringen. Nu skal der ganske enkelt til at ske noget – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)
Ifølge Michael Aastrup Jensen er der ingen grund til at vente med at påbegynde arbejdet med udvidelsen af E45, da vi står midt i en krise og derfor er der behov for at få sat gang i offentlige investeringer.
– Der er intet til hindre for at gå i gang med Fase 1 med det samme. Vi har behov for at der kommer gang i dansk økonomi og her er store anlægsarbejder en kærkommen saltvandsindsprøjtning til en presset byggesektor – siger Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Kommentarer