Livsstil og forbrug

Disse kriterier vægter vi højt i valget af ferieboliger

Arkivfoto

Sommerferien er skudt i gang, og for mange danskere kommer den i år til at foregå i en feriebolig. Europas nedlukning har nemlig sat skub i ferieboligbookningerne, som hos feriehusudlejeren DanCenter aldrig har været højere. Og det er især ferieboliger tæt på naturen og væk fra befolkede områder, der bliver efterspurgt, mens der også skal være plads til kæledyret.

Selvom det så småt igen er muligt for danskerne at drage udenlandsk, så vælger mange i år at afholde sin ferie under hjemlige himmelstrøg. Og det er især landets ferieboliger, der er eftertragtet blandt danskerne. Hos DanCenter er antallet af bookinger mere en fordoblet siden sidste år, hvor man i juni oplevede det største antal bookinger nogensinde:

– Efter 40 år i branchen står vi i år til at slå en lang række rekorder. Vi havde eksempelvis 2,75 gange så mange bookinger i juni kontra sidste år, og det vidner om, at flere danskere end sædvanligt vælger denne ferieform, fortæller Hanita van der Meer, der er PR-direktør i DanCenters moderselskab OYO Vacation Homes.

Danskerne vil have fred og ro – og så skal der være plads til hunden og hele familien
Hos DanCenter har man kigget ind i bookingtallene og kan se, at der særligt er efterspørgsel på ferieboliger, der er nemme at komme til med bil, men som samtidig er væk fra befolkede områder og tæt på naturen:

– Vi ser en klar tendens til, at vores kunder vælger ferieboliger, der giver gode muligheder for privatliv. Eksempelvis er bookninger af feriehuse tæt på naturen steget med hele på 172 procent, ligesom efterspørgslen på ferieboliger i et område uden for mange mennesker er stor, siger Hanita van der Meer.

I takt med at restriktionerne for forsamlinger er blevet lempet, har man hos DanCenter også set en fremgang i bookinger af ferieboliger med plads til hele familien. Det er nemlig især boliger med plads til over 10 personer, som der er bud efter. Desuden er efterspørgslen på boliger, der er fleksible i forhold til kæledyr stor, ligesom der gerne må være mulighed for at arbejde hjemmefra.

Antallet af aflysninger er faldet
Mens antallet af feriehusbookninger er steget, så er antallet af aflysninger samtidig faldet. Da flere bookinger blev aflyst under nedlukningen, udstedte DanCenter tilgodebeviser til flere berørte kunder, og efter genåbningen oplever man, at op imod 35 procent af tilgodebeviserne allerede nu indløses på trods af, at de er brugbare tre år frem:

– Da Europa langsomt begyndte at åbne op, valgte flere at indløse sine tilgodehavenderne, så de alligevel kan komme på ferie i år. Det gælder både bookinger i Danmark, mens flere også forhører sig om muligheden for bookning af ferieboliger i særligt nabolande, lyder det fra Hanita van der Meer.

Hos DanCenter oplever man forsat stor efterspørgsel på ferieboliger og kan melde næsten udsolgt i juli og august. Dermed tyder det på, at 2020 bliver et rekordår på feriehusudlejningsindustrien.

De vigtigste kriterier for valg af feriebolig i år:

a) Er ikke i områder med mange mennesker
b) Kan nås med bil
c) Er i områder med gode muligheder for at være privat
d) Har minimal adgang til offentlige områder
e) Er fleksible i forhold til kæledyr
f) Giver mulighed for at arbejde hjemmefra i et hjem, væk hjemmefra

Kilde: DanCenter

Kommentarer