Livsstil og forbrug

Endnu en iPhone SE er på markedet: Her er forskellen på den gamle iPhone SE og iPhone SE 2020

Tilbage i 2016 overraskede Apple med en forbedret udgave af den klassiske iPhone 5. For med en lille opgradering med features fra iPhone 6 kom den første iPhone SE på markedet. Meningerne var blandede, men i år er det igen blevet tid til en iPhone SE, der dog er en lidt anden version end den gamle model. Her får du iPhone 8s velkendte design og de lækre funktioner fra iPhone 11, der er én af topmodellerne fra tech-giganten.
I denne artikel kan du læse mere om, hvad forskellen er på de to modeller. For selvom de deler navn, er der store forskelle, som er værd at kende til, inden du vælger den iPhone SE, du foretrækker.

Forbedret funktion og design

Den gamle iPhone SE bærer tydeligt præg af det tidligere design, som var at finde på markedet for blot fire år siden. Modellen fra 2016 var en kompakt model i iPhone 5-designet, som havde en betydeligt mindre skærm, end hvad det er tilfældet med den nye iPhone SE 2020. Fra 2016 til 2020, er Apple gået fra en skærmstørrelse på 4” til 4,7”, der øger din brugeroplevelse og muligheder.
Modellen fra 2016 var en smule tykkere, men dog mindre og lettere end 2020-modellen. Dette er vist en smagssag, men den tyndere model giver dig en god fornemmelse, når du har din iPhone SE 2020 i hånden. På begge modeller finder vi den klassiske hjem-knap, som Apple ellers ikke har udstyret de seneste modeller med.
I forhold til designet kan der for nogle være en smule skuffelse over den nye model. Tilbage i 2016 kunne du få din SE i både space grey, silver, gold og rose gold, hvorimod 2020-modellen kun kommer i hvid, sort og rød. Dermed er der skruet en smule ned for de lækre detaljer på ydersiden.

Hurtig chip og fantastiske billeder

Vi kan kun forvente, at iPhone SE 2020 har en væsentlig bedre chip, og det er heldigvis også tilfældet. Tilbage i 2016 blev der anvendt en A9-chip, men i 2020-modellen finder vi den avancerede A13 bionic-chip. Denne sørger for en lynhurtig forbindelse og er den samme chip som i blandt andet iPhone 11.
Særligt kameraet kommer i en væsentlig bedre kvalitet i 2020. Selvom begge to er udstyret med 12 MP kamera, er der en stor forskel på de billeder, der kommer ud i sidste ende. Dette handler blandt andet om processoren i iPhone SE 2020 og den forudbestemte blænde. Derudover finder du i dag portræt-funktion, dybdekontrol og stabilisator, der sørger for de bedste forudsætninger for billedkvaliteten. Du kan også benytte dig af True Tone-flash og 4K-videoopløsning.

Vil du have fingrene i årets fund? Forudbestil iPhone SE

Der er altså forskel på de to modeller, der deler navnet, og med iPhones SEs pris på blot 3.699 kroner, ved vi godt, hvilken model vi ville vælge. Med en nylig lancering kræver det dog, at du væbner dig med en smule tålmodighed, idet du er nødsaget til at forudbestille iPhone SE. Men vi mener dog, at det er hele ventetiden værd.

Kommentarer