Debat og politik

Exit i hobetal af Nye Borgerliges byrådspolitikere

Ved det seneste kommunalvalg i 2021 fik Nye Borgerlige valgt 64 lokale politikere ind i landets byråd og kommunalbestyrelser. Efter partiets ene medlem af Aarhus Byråd, Henrik Arens, i dag nu også vender Nye Borgerlige ryggen, har partiet mistet over en tredjedel af sine kommunalpolitikere som medlemmer og er nu nede på 42 byrådspladser.

Efter Henrik Arens idag har sagt farvel til Nye Borgerlige er partiet ikke længere repræsenteret i landets fire største byer, København, Aarhus, Odense og Aalborg. I alle byer har partiets enlige kommunalpolitiker siden april sidste år meldt sig ud.

Bægeret er for flere flydt over efter den seneste tids interne ballade med ekskludering af den nyvalgte formand Lars Boje Mathiesen.

To tidligere markante medlemmer af Nye Borgerlige, Mikkel Bjørn og Mette Thiesen, er i dag medlemmer af Dansk Folkeparti.

Efter Lars Boje Mathiesens ekskludering varetager hovedbestyrelsen formandsposten, mens Pernille Vermund har meddelt, at hun stiller sig til rådighed som formand igen og genopstiller til næste valg.

I en ny meningsmåling fra Voxmeter står Nye Borgerlige til at få 2,3 procent af stemmerne, hvilket er det laveste siden maj 2020.

Kommentarer