Debat og politik

Fagbevægelsen vil have folkeafstemning om Store Bededag

FH-formand Lizette Risgaard opfordrer Folketingets partier uden om regeringen at sende forslaget om afskaffelse af store bededag til folkeafstemning.

Fagbevægelsens Hovedorganisation FH går nu til angreb på regeringen og kræver forslaget om at afskaffe store bededag som helligdag bør ske ved en folkeafstemning. Det har FH besluttet efter et møde i forretningsudvalget tirsdag morgen.

FH-formand Lizette Risgaard siger til DR, at forretningsudvalget i FH er enige om anbefalingen.

– Vi har forsøgt at bede regeringen om at fjerne forslaget, som vi mener er et eklatant indgreb i den danske model. I dag vil vi stadig opfordre regeringen til at tage forslaget af bordet – det hører ingen steder hjemme. Hvis regeringen ikke vil fjerne forslaget, så vil jeg stadig anmode dem om at holde en folkeafstemning, så regeringen kan høre, hvad befolkningen mener, siger hun.

Dansk Metal bekræfter anbefaling

– Vi anbefaler klart, at der kommer en folkeafstemning, hvor danskerne kan tage stilling til store bededag, fordi det her er så groft et indgreb i den danske model og det er et indgreb, som vil få langtrækkende konsekvenser for det danske arbejdsmarked, siger formand, Claus Jensen.

Fagbevægelsen kan dog ikke alene kræve en folkeafstemning, men anbefaler Folketingets partier uden om regeringen at samle de 60 mandater det kræver for at sende et lovforslag videre ud til vælgerne.

 

Kommentarer