112 og retsvæsen

Fem mand sigtet for drab på fiskekutter

Video og billedserie: Presse-fotos.dk

Torsdag middag blev fem mand fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holstebro – alle sigtet for manddrab tidligere på ugen, hvor en mand mandag blev fundet død på en kutter i Nordsøen.

Det formodede drab skulle have fundet sted om bord på fiskekutteren L1 Inger Katrine, som nu ligger til kaj i Thyborøn Havn, og hvor politiets tekniker er i gang med undersøgelser.

I grundlovsforhøret blev de fem sigtet for drab 60 sømil vest for Thyborøn i tiden mellem 28. januar omkring klokken 8 og 30. januar omkring klokken 5 ved gentagne gange at have sparket og slået det mandlige offer i hovedet og på kroppen, ligesom han også fik taget halsgreb med blødning i halsmuskulaturen, brud på tre lænde- og ryghvirvler og punktformede blødning i øjnene til følge.

De fem mænd er mellem 28 og 41 år, og var alle i retten iført hvide plastikbukser. Alle fem nægter sig skyldige.

Midt- og Vestjyllands Politi fik meldingen om den livløse mand mandag morgen klokken 5.12, hvorefter han blev hentet af en helikopter og fløjet til sygehuset, hvor han blev erklæret død ved ankomsten.

Kutteren kunne på grund af det kraftige blæsevejr først anløbe havnen i Thyborøn onsdag. Siden da har politiets teknikere arbejdet på skibet for at sikre sig spor.

Politiet har begæret varetægtsfængsling af de fem sigtede.

Se video og billeder her af Presse-fotos.dk

Kommentarer