Livsstil og forbrug

Find lån online – En hurtig guide

Har du besluttet dig for, at du vil tage et lån online? Men du ved ikke helt, hvor du skal starte, og hvordan du finder frem til det rigtige lån for dig? Så er du ikke alene. Onlinelån vinder frem, og mængden af lånemuligheder er i dag så stor, at man hurtigt kan komme til at føle, at man ikke kan se skoven for bare træer. Derfor får du her en hurtig oversigt over de ting, som du skal have for øje, når du vil låne penge over nettet.

Fordele og ulemper ved onlinelån

Hvis du stadig står og overvejer, hvorvidt et onlinelån er det rigtige for, så kommer her to fordele og ulemper ved at låne penge over nettet:
Fordele
– Hurtig udbetaling
– Nem godkendelse – uden sikkerhed
Ulemper
– Dyrere i renter og gebyrer
– Nem godkendelse – uden sikkerhed
Et onlinelån kan være en fordel for dig, hvis du står i en akut situation og har brug for et mindre pengebeløb til at få hverdagen til at fungere. Mange låneudbydere brander sig på, at du får svar på din ansøgning inden for en time og får pengene udbetalt lige så hurtigt, efter du har godkendt låneaftalen. På samme måde er det meget nemmere at blive godkendt hos online låneudbydere end i din bank, da de typisk kræver færre oplysninger om din situation, din økonomi, og hvad pengene skal bruges til. Ligeledes låner du uden sikkerhed på nettet, hvilket betyder, at du ikke skal lade f.eks. din bolig være betaling, hvis ikke du kan få betalt tilbage som aftalt.
Hvis du altså står i en situation, hvor du har akut brug for pengene og ved, at du kan betale dem tilbage, selvom renterne er højere, kan det være det rigtige for dig at taget et lån online. Men den nemme godkendelse er netop også en ulempe ved onlinelån, da det kræver, at du selv har styr på budgettet, inden du godkender en låneaftale – ellers kan det hurtigt blive farligt for din økonomi. Onlinelån er nemlig dyrere at optage, netop fordi du låner uden sikkerhed.
Vil du læse mere om, hvordan danskerne låner penge, så se her.

For at låne penge, skal du…

Selvom det er nemt at låne penge over nettet, er det trods alt ikke hvem som helst, der bliver godkendt. Der findes fire kriterier, som du skal kunne sætte hak ved, hvis du vil låne penge – lige meget hvilken låneudbyder, du går til.
– Du skal være dansk statsborger
– Du skal være fyldt 18 år
– Du skal have fast indtægt
– Du må ikke være indregistreret hos RKIEn fast indtægt gælder også offentlig forsørgelse, men det kan give problemer i forhold til større lån.

Det bedste lån til den bedste pris

Hvis ikke du allerede kender til forkortelsen ÅOP (Årlige omkostninger i procent), så er det på tide, at du stifter bekendtskab med den. ÅOP fremgår ved alle de lån, du støder på, og det er – som navnet siger – en procentsats, der beskriver, hvor store årlige omkostninger der er ved at optage det lån, som du kigger på. Altså hvor meget det vil koste dig inkl. renter, gebyrer o.a. Det afhænger selvfølgelig meget af lånebeløb og løbetid, og ÅOP kan derfor ikke sammenlignes ved alle typer lån. Det er derfor en god idé at have klarlagt, hvor mange penge du vil ansøge om, og hvor stor en tilbagebetalingsperiode du ønsker. På den måde kan du hurtigt snævre feltet ind og derefter bruge ÅOP til at finde frem til det bedste og billigste lån til dit behov.

Hurtigt, billigt eller måske lang tilbagebetaling?

Uanset hvad dine behov er, findes der mange forskellige faktorer, som du kan være opmærksom på, når du skal finde det rigtige lån. Er det måske vigtigt for dig, at du får pengene ASAP? Eller er det vigtigste, at du kan betale pengene tilbage over en længere periode? For mange vil det vigtigste nok være renter og gebyrer – altså at lånet skal være så billigt som muligt. Men afhængigt af din situation, kan der være andre faktorer, du også vil prioritere, og som du derfor skal søge specifikt efter for at finde det bedste lån for dig.

Kommentarer