Samfund

Flere frivillige indsamlere sikrede Røde Kors flot indsamlingsresultat

Røde Kors indsamling 2023. Modelfoto: Peter Sørensen/Røde Kors

Et voksende engagement i Røde Kors’ arbejde kunne i går mærkes på den årlige landsindsamling, der sikrede et resultat på en million kroner over sidste års resultat. Pengene fra indsamlingen går i år blandt andet til lægehjælp, mad, vand og beskyttelse til katastroferamte børn i Ukraine, Marokko og Libyen. Herhjemme går pengene til udsatte børnefamilier, der står uden for fællesskabet

Søndag var tusindvis af frivillige indsamlere på gaden for Røde Kors, og selv om alle var udstyret med den traditionelle raslebøsse, så har der i år været ekstra gang i mobilepay-bidragene, som nu udgør 45 procent af det indsamlede beløb. I alt er der blevet indsamlet 14 millioner kroner til Røde Kors’ arbejde, hvilket er en million mere end sidste år.

– Vi er utroligt taknemmelige for den store opbakning, vi har mærket over hele landet i dag. Danskerne viser et fantastisk overskud ved at sende så stort et beløb videre til de mennesker i verden, der har allermest brug for hjælp. For det siger vi tusind tak, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Røde Kors kan generelt mærke et stigende engagement i organisationens arbejde.

– Det har også vist sig i dag, hvor vi har haft flere frivillige indsamlere på gaden end de foregående år. Det kan ikke siges nok, hvor meget det betyder. Hver og en har været med til at sikre dette flotte beløb, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde for de mest udsatte i verden og herhjemme, siger Anders Ladekarl.

Basal nødhjælp og sociale indsatser

De indsamlede midler fra Røde Kors Indsamlingen søndag går blandt andet til børn og voksne i Ukraine, der er hårdt ramt af krigen og mangler helt basal nødhjælp og beskyttelse, til familier i Yemen og Afghanistan, som kæmper for at overleve pga. sult, nød og utryghed og til den berørte befolkning i Marokko og Libyen, der i september oplevede store katastrofer.

Også herhjemme kommer nogle af de indsamlede midler til at gøre gavn, nemlig for udsatte børnefamilier i Danmark, der er hårdt presset på økonomi og står uden for fællesskabet. Herhjemme har stigende priser på el og mad det seneste år gjort livet rigtig svært for udsatte familier.

– Hos Røde Kors har vi været i kontakt med familier, der ikke har haft råd til lægeordineret medicin, vintertøj og vinterstøvler til deres børn og som har måttet sige nej til deltagelse i fødselsdage og fritidsaktiviteter, fordi pengene var små. Den slags tvungne og svære valg kan resultere i, at børn bliver ensomme og føler sig udenfor, fordi de ikke har mulighed for at være med i de fællesskaber, deres kammerater deler. Det er vigtigt, at de kan få hjælp, siger Anders Ladekarl.

For de 1.000 kroner, som en indsamler typisk samler ind på en rute, kan Røde Kors give:

  • Fødevarepakker til 10 mennesker i en hel måned
  • En feriedag på en ferielejr for tre udsatte børn i Danmark
  • Livreddende mad til 12 underernærede børn i en måned
  • Varme nødhjælpstæpper til 20 børn og voksne på flugt

Andelen af Mobilepay bidrag udgør 45 af det indsamlede beløb og fortsætter dermed tendensen med at stige. Sidste år var tallet 43 procent, mens beløb doneret via Mobilepay for to år siden udgjorde 35 procent.

Datoen for næste års Røde Kors Indsamling er søndag 6. oktober 2024

 

Kommentarer