Debat og politik

Folketingsmedlem for Moderaterne forlader Folketinget

Nyvalgte Kristian Klarskov for Moderaterne forlader Folketinget øjeblikkeligt.

Det nyvalgte folketingsmedlem for Moderaterne Kristian Klarskov forlader Folketinget øjeblikkeligt. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af partiet.

Fire uger efter at blive valgt som højprofileret kandidat i Nordjylland for Moderaterne nedlægger Kristian Klarskov sit mandat og forlader øjeblikkeligt Folketinget. Det sker, efter at Jyllands-Posten over de seneste dage har afsløret, at han ikke var den succesfulde »serieiværksætter«, som Moderaterne ellers beskrev ham som.

I pressemeddelelsen lyder det:

– Medlem af Folketinget Kristian Klarskov har efter den seneste tids omtale i medierne valgt at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem dags dato. Kristian Klarskov finder beskrivelserne af hans person urimelige og som en hindring for hans parlamentariske arbejde. Af hensyn til familien ønsker Kristian Klarskov at nedlægge sit hverv som folketingsmedlem. Kristian Klarskov har ikke yderligere kommentarer.

I artikler i Jyllands-Posten beskrives det blandt andet, at Kristian Klarskov ikke er den iværksætter, som han er blevet præsenteret af partiet selv. Tirsdag indrømmede han også over for mediet, at han ikke kan nævne én eneste succesfuld virksomhed, han har startet.

Her udtalte Kristian Klarskov også, at han i de seneste ti år ikke har tjent penge på sine forretninger. Men at han har levet af sin kones penge.

– Når man er iværksætter og forsøger at opstarte en masse ting, så må jeg bare sige, at det går op, og det går ned. Jeg har haft nogle, der er gået ned. Men jeg har ikke brudt loven på nogen måde, sagde Klarskov til avisen.

Han er valgt ind i Nordjyllands Storkreds, hvor han fik 1.772 personlige stemmer. Mohammad Rona, som fik 1.062 personlige stemmer, er førstesuppleant. Han har onsdag bekræftet, at han nu overtager Kristian Klarskovs plads i Folketinget.

Kommentarer