Samfund

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen fyrer forsvarschef Flemming Lentfer

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har onsdag fritaget forsvarschef Flemming Lentfer fra tjeneste med omgående virkning. Det meddelte han på et hasteindkaldt pressemøde onsdag aften.

Baggrunden for fyringen er en kulmination af flere kritisable og i øjeblikket uoverskuelige sager, hvor den seneste handler om Fregatten Iver Huitfeldt, der havde problemer med skibets missilsystemer, da det blev angrebet i Det Røde Hav den 13. marts i år.

Forsvarsministeren sagde på pressemødet, at han forventer at komme en endelig redegørelse i næste uge.

– Jeg ser med stor alvor på det, der er sket. Vi skal have undersøgt det til bunds, og det er helt afgørende, at vi får en anden forsvarschef, sagde forsvarsministeren, sagde Troels Lund Poulsen på pressemødet.

Chef for Specialoperationskommandoen, generalmajor Michael Wiggers Hyldgaard, er med omgående virkning udpeget som fungerende forsvarschef.

Pressemødet onsdag aften blev afholdt umiddelbart efter, at Troels Lund Poulsen havde orienteret forligspartierne om sagen med fregatten Iver Huitfeldt den 9. marts.

Det var forsvarsmediet Olfi, der tirsdag som det første afdækkede, at nogle af forsvarssystemerne på fregatten svigtede under droneangrebet.

Troels Lund Poulsen sagde allerede i går tirsdag, at han ikke kendte til sagen. Han bestilte derfor en hasteredegørelse fra Forsvarskommandoen.

Kommentarer