Stevnstrup

Ghita Nørby bragte julen til Stevnstrup

Fotograf: Stig Ulrichsen

blev en uforglemmelig dag for publikum i Stevnstrup, da Ghita Nørby i selskab med guitaristen Lars Hannibal bragte julen til byen for de borgere, der havde valgt at tilbringe en aften i selskab med denne store skuespillerinde, som vi kender fra det kongelige teater og utallige film igennem årene.
Arrangøren Lars Pedersen fra Handicapcentret Kronjylland – en ildsjæl udover alle grænser – var manden der bragte den berømte skuespillerinde til den lille landsby udenfor Randers. Dagen før havde han endda haft overskud til at skabe en underholdende dag med gratis adgang for alle børn, blandt andet for mange handicappet børn fra institutioner i Randers. Men han var ikke træt.
– Altså jeg kan da kun blive glad når publikum igen og igen giver stående ovationer af en længde langt ud over det sædvanlige til Ghita og Hannibal. Det viser da, at hun er en populær dame her i byen. Det glæder mig, at kunne skabe den slags arrangementer, fortæller Lars. – Det er vigtigt at vi er en by hvor der sker noget.
Da Ghita på vej til scenen giver ham et ordentlig kram og high five, kan man da også ane at øjnene bliver en anelse fugtige hos arrangøren.
I forestilingen fortalte hun om sit liv, herunder opvæksten på Nyhavn og glæden ved at se juletræer i tredje sals højde, når de sad i masterne på skonnerterne der sejlede forbi. Ghita Nørby fortalte om julen og læste op ad sine yndlingsjuleeventyr, Peters Jul en bog som hun rørt fortalte var dedikeret til hende af hendes far. Også et par juleeventyr fra hendes yndlingsforfatter, H. C. Andersen blev det til, og historien om “Pigen med Svovlstikkerne” gjorde i hvertfald denne journalists øjne våde. Lars Hannibal krydrede det hele med smukke julemelodier fra sin klassiske guitar.
Da Ghita Nørby og Lars Hannibal sluttede efter halvanden time, blev det igen til et stående bifald fra publikum, der i den grad var blevet bragt i den rette julestemning. Maden der bestod af dejlige juleretter og kaffe til slut var prikken over i’et som man siger.

Kommentarer