Debat og politik

Jakob Ellemann-Jensen går på sygeorlov på ubestemt tid

Jakob Ellemann-Jensen meddeler mandag, at han går på sygeorlov på ubestemt tid. Foto: Folketinget.

Formand for Venstre og forsvarsminister i SVM regeringen, Jakob Ellemann-Jensen, har mandag meddelt, at han går på sygeorlov på ubestemt tid. Meddelelsen kom på et Facebook-opslag mandag aften.

Ifølge opslaget har Jakob Ellemann-Jensen taget beslutningen på baggrund af råd fra sin læge og som følge af det ildebefindende, han fik i sidste uge.

I opslaget lyder det:

I sidste uge fik jeg et ildebefindende, som gjorde, at jeg røg en tur på Rigshospitalet, hvor jeg blev undersøgt. Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det.

Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden.

Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til.

Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar.

Imens jeg er væk, vil Troels Lund Poulsen træde ind som fungerende forsvarsminister. Han kender forsvarsområdet rigtig godt fra sin tid som forsvarsordfører, og han vil fortsætte arbejdet med at forberede et nyt forsvarsforlig, så regeringen kan præsentere et udspil til forhandlinger hen på foråret.

Tilsvarende vil Stephanie Lose for en stund stå i spidsen for Venstres organisation. Jeg er meget tryg ved, at Troels og Stephanie tager hånd om de opgaver sammen med andre gode kræfter. Og jeg er taknemmelig over, at de kan løfte dem, mens jeg genopbygger kampkraften.

Kommentarer