Debat og politik

Jakob Ellemann-Jensen trækker sig helt fra politik

Jakob Ellemann-Jensen har på et pressemøde mandag formiddag meddelt, at han trækker sig som formand for Venstre og samtidig er endegyldigt ude af dansk politik.

Jakob Ellemann-Jensen har mandag klokken 10.00 på et hasteindkaldt pressemøde på Christiansborg fortalt, at han trækker sig som formand for Venstre og stopper fuldstændigt og endegyldigt i dansk politik.

– Jeg har kæmpet for det, jeg tror på, men det er ikke altid tilstrækkeligt. Jeg må konstatere, at min person skygger for Venstres resultater i regeringen. Og min person skygger for, at Venstre kan komme fremad igen. Derfor tager jeg konsekvensen nu og trækker mig som formand for Venstre, fortalte Jakob Ellemann på pressemødet.

– Det er ikke bare nogle politiske drømme, som er bristet. Det er også nogle personlige.

Den nu tidligere formand overlader det organisatoriske ansvar i Venstre til Stephanie Lose, inden partiets medlemmer i november skal vælge ny formand.

Dermed fortsætter Venstre sit arbejde i regeringen, og partiet vil fortsat arbejde for at leve op til regeringsgrundlaget. Derfor er det også sikkert, at partiet fortsat vil arbejde for en CO2-afgift på landbruget.

Det var en tydeligt berørt Ellemann-Jensen, der flere gange i sin tale måtte stoppe op, trække vejret dybt og samle sig. Første gang var, da han forklarede, at han ikke blot trækker sig som formand, men også melder sig ud af Folketinget.

Kommentarer