Debat og politik

Jeppe Kofod forlader Folketinget og dansk politik

Jeppe Kofod (S) meddeler i dag på sin facebookside, at han forlader Folketinget og nedlægger dermed også sit folketingskandidatur i Ringsted/Sorø-kredsen.

Jeppe Kofod vikarer i øjeblikket for sygemeldte Mette Gjerskov (S).

Som begrundelse for sin beslutning skriver jeppe Kofod blandt andet:

For det første har interessen for at få hjælp og råd fra min rådgivningsvirksomhed været ganske overvældende – og jeg glæder mig til at kunne løfte sløret for nogle af de gode, grønne og internationale projekter som jeg fremover vil bruge en del af min tid på. Projekter som på hver deres måde er med til at løse nogle af vor tids største udfordringer. Hvad enten det drejer sig om grøn omstilling, innovativ teknologi eller kampen for vores sikkerhed og demokratiske værdier.
For det andet må jeg sige ærligt, at jeg har opnået alt det, jeg nogensinde har drømt om i politik. I næsten et kvart århundrede har jeg stolt og ydmygt repræsenteret danskerne både som medlem af Folketinget, medlem af Europa-Parlamentet og kronen på værket, at være Danmarks udenrigsminister – det var min drømmepost. Efter 3 ½ år på posten står Danmark stærkere i verden, og vi har haft en stærk profil med blandt andet vores massive støtte til Ukraines frihedskamp, oprettelsen af det danske klimadiplomati og et stærkt samarbejde med vores tætte allierede, herunder ikke mindst USA.
Og for det tredje, må jeg også erkende, at jeg skylder – og inderligt ønsker – at være noget mere for min familie. Min hustru Anna og vores to skønne børn Filippa og Helena. Jeg savner dem. Forleden aften spurgte mine børn Anna om, hvor far er henne i aften? Det gjorde de ikke på samme måde før – for de fleste aftener var jeg jo væk enten fysisk eller mentalt – og ofte begge dele. Den nye normalitet gør mig varm om hjertet.

 

Kommentarer