Kultur og events

KALIMA er klar igen

Sommerteaterskolen KALIMA er klar for 21. år i træk til at indtager byen med smil, latter, eftertanke, høje og glade stemmer, og så giver de unge skuespillere byens borgere sanseoplevelser, kaotiske fortryllelse og ikke mindst spektakulære, fantasifulde og nærværende gadeteaterforestillinger.
Man ser dem fra bagsiden, forfra, fra siden og midten. Møder dem på gader og stræder, i kiosken, i skyggen, i regnvejr og ude midt i solen! Men kun i sommerferien. Ingen sommer i Randers uden KALIMAs kulørte og kraftfulde kunster.
Lørdag den 4. juli kan du møde 33 glade KALIMA-teaterbørn i deres selvgjorte kostumer og med festlig sminke og eventyrlige frisurer, når de spiller deres gadeteaterforestilling. De 33 elever er i alderen 8 til 13 år og vil arbejde ud fra et delvist færdigt manuskript, hvor børnene arbejder med selv at udfylde de tomme huller i fortællingen. På kun fire dage vil børnene lave kostumer, scenografi og færdiggøre forestillingen. Den femte dag er børnene klar med en gadeteaterforestilling fuld af liv, energi og glade smil. Kom og oplev forestillingen lørdag den 4. juli kl. 12.00 & 13.00 på Jens Otto Krags Plads.
Så de store
Og for 21. år i træk i ugen efter, i uge 28, er det KALIMAs 44 ældste elevers tur. De 44 elever er i alderen 13 til 22 år og skaber selv forestillingen fra bunden ud fra et givent tema. Temaet er hemmeligt, men helt sikkert er det, at de 44 elever vil angribe temaet fra alle tænkelige og utænkelige vinkler. ”Derfor kan vi ikke sige så meget om temaet,” siger leder af teaterskolen KALIMA Lisbeth Nielsen. Gennem workshops om temaet i ugens løb omdanner eleverne temaet til en spektakulær gadeteaterforestilling.
De 44 sprælske og energifyldte unge kommer i hjemmelavede fantasifulde kostumer med vildt og fantasirigt hår. Forestillingen med det hemmelige emne spilles lørdag den 11. juli kl. 12.00 på Jens Otto Krags Plads og kl. 13.00 på Østervold og kl. 13.00
KALIMA-ånden og corona-hånden
Det var på et hængende hår at KALIMA blev til noget i år. Kun 14 dage har de voksne haft til at gøre klar til de 77 børn og unge der i over et halvt år har glædet sig til det blev sommer og KALIMA-tid. Men det lykkedes for 21. gang med de restriktioner der nu hører med i denne corona-tid. MEN VI GØR DET – IGEN!
1518 børn og unge har deltaget på sommerteaterskolen KALIMA, og alle har fået en oplevelse for livet. En gang i livet – altid i hjertet. De har alle skrevet sig ind i KALIMAs historie og været med til at skabe den særlige ånd, som sommerteaterskolen KALIMA er berømt for.
På KALIMA sættes en stor ære i at respektere hinandens forskelligheder og i fællesskab lave en spændende forestilling. Det er i forskellighederne, det spændende møde opstår og nyt kan begynde. Hvis alle var ens, ville det være utroligt kedeligt og forudsigeligt. På KALIMA sættes nærvær i fokus. Øjeblikket, hvor man er, ser, lytter, føler, deltager, giver, mærker og sanser, er det øjeblik, hvor eleverne oplever positiv respons, energi og glæde. Således opstår magiske øjeblikke og eleverne oplever, hvordan de sammen med andre bliver til noget, vokser, udvikler sig, bliver stærkt og eksisterer. Børnene og de unge oplever, at hvis de fokuserer på at være til stede, vil deres handlinger og venskaber, blive betydningsfulde og tingene lykkedes. Og alt dette sker med rigeligt håndsprit, 1 meters afstand, 4 kvm. pr elev og håndvask i mængder i år.
Teaterskolen KALIMA er støttet økonomisk af Kultur- og fritidsudvalget. Derudover støtter Hvid Grafisk, Finderiet, Remida, Kirkens Korshær og Hornbæk Bageri med uvurderlige naturalier. KALIMA kunne ikke have overlevet uden hjælp fra disse lokale engle.
Snyd ikke dig selv, dine lattermuskler og fotolinsen for en KANON oplevelse, kom og se dette års forestillinger af Teaterskolen KALIMA.
De 33 yngste elever kan du opleve med en smuk og sanselig forestilling:
Lørdag den 4. juli kl. 12.00 & 13.00 på Jens Otto Krags Plads
De 44 ældste elever kan du opleve med en hemmelig, men absolut vigtig forestilling:
Lørdag den 11. juli kl.12.00 på Jens Otto Krags Plads og kl. 13.00 på Østervold

Kommentarer