Samfund

Klimarådet retter massiv kritik af Regeringen

Klimarådet fremlagde tirsdag rådets statusrapport 2023 og kritiserer heri Regeringen for, at Danmark får meget svært ved at nå målene for 2025, 2030 eller 2050.

Klimarådet konkluderer, at Danmark er bagud med konkrete tiltag for stort set alle vores klimamål, og fastslår samtidigt, at det bliver svært at nå målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent, som Folketinget har vedtaget.

Klimarådets statusrapport er en central og årlig udgivelse, der skal klæde Folketinget på til at vurdere, om en siddende regering har sat tilstrækkelig med tiltag i værk til at overholde de danske klimamål.

Konklusionen får nu kritikken til at vælte ned over regeringen og allerede få minutter efter offentliggørelsen af rapporten, lød det fra Enhedslistens Mai Villadsen, at hun ville kalde klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i samråd.

– Det her er en syngende lussing til regeringens klimaindsats. Og det virker helt ærligt, som om regeringen ikke har forstået sagens alvor og dens forpligtelser i forhold til at leve op til klimaloven, lyder det fra Mai Villadsen i en pressemeddelelse.

Trods kritikken siger klimaminister Lars Aagaard, som i øjeblikket er i Indien i forbindelse med et erhvervsfremstød, at Danmark nok skal nå sit 2030-mål.

Han afventer blandt andet en ekspertgruppe, som til sommer skal komme med anbefalinger til, hvordan landbruget kan reducere sit CO₂-udslip markant, uden at det blot resulterer i, at man lukker hele dansk landbrug.

Kommentarer