Samfund

Kraftig blæst med stormstød over Danmark mandag

Fotos: TV2 Vejret og Presse-fotos.dk

Et kraftigt blæsevejr rammer store dele af landet mandag, og der er risiko for vindstød af stormstyrke flere steder i løbet dagen.

Det skyldes et lavtryk, der bevæger sig på tværs af Skandinavien, hvilket vil få gang i vindposerne på tværs af Danmark.

TV 2 VEJR har søndag udsendt varsel for stormstød gældende fors hele den jyske vestkyst i perioden mandag nat klokken 02.00 til mandag aften klokken 20.00.

Derudover er der også udsendt varsel for stormstød i den sydlige del af Kattegat, Storebælt, det Sydfynske Øhav og Bornholm i perioden mandag klokken 12.00 til 20.00.

Det kommer til at blæse fra en vestlig eller nordvestlig retning, hvilket kan give restriktioner på blandt andet Storebæltsbroen.

Sådan ser prognosen ud på vejrkortet kl. 16.00.

Generelt bliver det blæsende gennem hele mandagsdøgnet med op til stormende kuling i middelvinden langs vestvendte kyster.

Kitesurfere boltrer sig i blæsten

I Nørre Vorupør i Jylland er kitesurferne klar til at en stormen kommer i morgen mandag. Her benytter de sig af vejrsituationen på en lidt anderledes måde, og kaster sig i bølgen blå.

Kommentarer