Magaxin

KunsTigen udstillede "Forbindelser" i Helligåndhuset

Se billedserie Her er det fra venstre Thomas Lysters, Kirsten Fredslund Jægers, Anita Thomhave Simonsen og Anne-Marie Finks. Fotoserie: Jan Szwed.

I den forgangne weekend har der været udstilling af kunstnerne Anne-Marie Fink, Kirsten Fredslund Jæger, Thomas Lyster og Anita Thomhave Simonsen i Helligåndshuset i Randers.
KunsTigens udstilling “FORBINDELSER” viste værker under temaerne “Hvad kommer jeg af?”, daglidags hændelser, planterødder og “Metafysiske landskaber”.
Anne-Marie Finks malerier tager udgangspunkt i dagligdagens hændelser. Det kan være nysgerrighed på andre mennesker; folk som venter ved et busstoppested, et møde med én, man ikke har set i mange år. “Nå skal du osse med syveren ?”, “Dejligt vejr i dag”, små bemærkninger som danner en kortvarig forbindelse til et andet menneske.
Thomas Lysters kunstneriske referencer er de tyske ekspressionister med stor kærlighed til Kollwitz, Dix, Nolde, Grosz, Mueller mfl. På udstillingen vil man kunne se nogle af Thomas` sidste grafiske værker “Metafysiske landskaber”, hvor der er arbejdet med en stor palette af forskellige grafiske discipliner.
I Kirsten Fredslund Jægers værker, der kredser om “Hvad kommer jeg af?”, er hun optaget af det univers hun færdedes i som barn, især farmorens univers har inspireret – fornemmelser og indtryk, alt sammen lidt længselsfyldt og en udfordring for sindet og den billedverdens udtryksform, der skaber forbindelsen tilbage til det, hun kommer af.
Hos Anita Thomhave Simonsen er forbindelser i naturen, plante- og trærødder som oftest er skjult i et dybtgående og vidt forgrenet rodnet, det, som kommer til syne i hendes billeder. Både de underjordiske og de som ses over jorden.

Kommentarer