Debat og politik

LA overhaler Konservative i ny måling lørdag

Alex Vanopslagh har især formået at få de unge vælgere via de sociale medier.. Foto: Liberal Alliance.

Ny Voxmeter-måling lørdag viser nu vælgertilslutning til Liberal Alliance på 7,5 procent. Det er den bedste måling siden august 2017, og tyder på at partiet er på vej tilbage til fordums styrke.

Dermed tyder det ikke på, at Alex Vanopslaghs boligsag, hvor han har erkendt overtrædelse af Folketingets regler for dobbelt husførelse, har haft en negativ indflydelse på opbakning af paatiet. Partiformanden har beklaget sagen og tilbagebetalt 30.000 kroner til Folketinget.

Politisk redaktør på Avisen Danmark, Casper Dall, kalder det et “kæmpe paradoks”, hvis det kan lykkes partiet at få så godt et valg i en valgkamp, hvor partiformanden har været ude i tovene med denne her boligsag.

– Men Liberal Alliance har ført en valgkamp, som er bygget op omkring Alex Vanopslagh og er bygget op omkring en frisk, ny tilgang til politik, hvor de bringer humor ind og forsøger benhårdt at gå efter en bestemt målgruppe – nemlig de unge, siger Casper Dall.

Liberal Alliance er i målingen nu større end De Konservative, der fortsætter sin tilbagegang.

De Konservative får 6,7 procent i målingen og er dermed tæt på valgresultatet fra 2019, hvor Søren Pape Poulsens parti fik opbakning fra 6,6 procent af vælgerne.

21. august – seks dage efter at Søren Pape Poulsen meldte sig som statsministerkandidat – stod partiet til 16,5 procent.

Hverken rød eller blå blok kan i målingen lørdag tælle til de afgørende 90 mandater. Rød blok står til 86 mandater, mens blå blok står til 73 mandater.

Størst i blokkene er Socialdemokratiet med 25,7 procent og Venstre med 14,2 procent.

Moderaterne, der ikke vil pege på en foretrukken statsminister, står til 8,8 procent og 16 mandater.

Modsat onsdagens måling er både Dansk Folkeparti og Alternativet tilbage over spærregrænsen. Partierne står nu til henholdsvis 2,4 og 2,2 procent.

Til gengæld har både Kristendemokraterne og Frie Grønne fortsat et godt stykke op til den magiske grænse på to procent. Begge partier får i målingen opbakning fra 0,5 procent af vælgerne.

Svarene i målingen er indsamlet via telefoninterview fra 19.-21. oktober med svar fra 942 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Kommentarer