Debat og politik

Ligestillingspolitik på dagsordenen i Randers Kommune

Liselotte Frier Pedersen

Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Randers har fremsendt forslag om en ligestillingspolitik for Randers Kommune.
Ifølge loven skal alle kommuner arbejde med ligestilling, og på dette byrådsmøde skal byrådet samtidig drøfte den ligestillingsredegørelse, som alle kommuner skal udarbejde hvert andet år.
Ligestilling er en kerneværdi for Socialdemokratiet, og det er vigtigt for en kommune af Randers’ størrelse at sikre optimale rammer for ligestilling, både for borgere og medarbejdere.
– Ligestilling mellem kønnene er vigtigt, det er et af FN’s verdensmål, og da vi arbejder med verdensmålene som en aktiv strategi i alt, hvad vi foretager os, skal vi selvfølgelig også have en god politik for ligestilling – siger gruppeformand Liselotte Frier Pedersen, som ser frem til at arbejdet kommer i gang.
I Randers Kommune har man allerede tiltag på en del områder, som kan anskues i en ligestillingssammenhæng, for eksempel Randers Krisecenter og Mænds Mødesteder.
Socialdemokraterne foreslår, at arbejdet med at udforme en ligestillingspolitik sættes i gang med et temamøde med en række kvalificerede oplægsholdere, hvortil hele byrådet inviteres.
Processen forventes at løbe af stablen henover efteråret 2020, således at byrådet kan vedtage den nye ligestillingspolitik i begyndelsen af 2021.

Kommentarer