Debat og politik

Lizette Risgaard trækker sig som formand for FH

Lizette Risgaard er fortid som formand for FH efter anklager om upassende adfærd overfor flere yngre mænd.

Lizette Risgaard trækker sig nu som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Det skriver hun på sin facebookprofil søndag morgen.

Siden anklagerne om, at Lizette Risgaard skulle have haft grænseoverskridende adfærd over for flere yngre mænd, har flere forbund krævet at hun trækker sig fra formandsposten. Det har hun søndag morgen taget konsekvensen af, og skriver blandt andet:

– De sidste døgn har været vanskelige. For vores bevægelse. For de mange dygtige og flittige medarbejdere i FH. Og selvfølgelig for min familie og mig personligt. Kampen for et mere retfærdigt arbejdsmarked – særligt for dem, der ikke råber højest eller har adgang til mikrofonerne på TV – har altid været det vigtigste for mig. Altid!
– For mig har det også altid været afgørende, at fagbevægelsen og vores kamp står forrest. Men nu kan jeg konstatere, at de oplysninger, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for den kamp.
– Derfor har jeg besluttet at trække mig som formand for FH. Det har været én af de sværeste beslutninger i mit liv.

Sagen startede torsdag aften, hvor flere medier bragte artikler om unge mænd, der kunne fortælle om grænseoverskridende oplevelser, de havde oplevet med Lizette Risgaard.

Det fik flere forbund, blandt dem HK, til at trække støtten til hende, hvilket i første omgang medførte, at Lizette Risgaard ville tage orlov.

Men dette var ikke nok til at dæmpe kritikken. Lørdag meddelte flere forbund, herunder HK’s formand, Anja C. Jensen, at de – orlov eller ej – ikke har tillid til Risgaard.

Det satte gang i et krisemøde i forretningsudvalget i FH lørdag eftermiddag. Det sluttede ved midnat uden en afklaring på Lizette Risgaards fremtid.

Presset har imidlertid været for stort, hvilket førte til, at Lizette Risgaard så trak sig søndag morgen.

Næstformand i FH, Morten Skov Christiansen, er indsat som fungerende formand, indtil der kan vælges en ny formand i forbindelse med en ekstraordinær kongres.

Kommentarer