Debat og politik

Louise Brown skifter fra Venstre og bliver spidskandidat for Liberal Alliance i Randers

Louise Brown bliver efter alt at dømme ny spidskandidat for Liberal Alliance i Randers ved lokalforeningens opstillingsmøde i august i år. Pressefoto.

Når borgerne i Randers Kommune skal til stemmeurnerne den 16. november 2021, bliver det efter alt at dømme med det tidligere Venstremedlem Louise Brown på stemmestedlen, men nu som spidskandidat for Liberal Alliance. Partiet satster dermed på at få sit første randrusianske byrådsmedlem.
Det er ikke første gang, borgerne har kunnet finde Louise Brown på stemmesedlen. Den 39-årige erhvervskvinde stillede op for Venstre ved kommunalvalget i 2017. Her blev hun ikke valgt ind, men har ved flere lejligheder været indkaldt til byrådsmøder som supplemant.
– Ved udgangen af 2019 undlod jeg at forny mit medlemskab af Venstre. Der var simpelthen ikke højt nok til loftet for mig – og i virkeligheden er jeg nok mere liberal end Venstre, fortæller Louise Brown og fortsætter:
– Efter at Alex Vanopslagh er blevet formand i Liberal Alliance, er der opstået en ny gejst i partiet, og der er den loftshøjde jeg har brug for. Så derfor takkede jeg ”ja”, da Liberal Alliance Randers spurgte om jeg havde lyst til at stille op som deres spidskandidat.
Formanden for Liberal Alliance Randers, Morten Andersen, bakker op om Louise Browns spidskandidatur.
– I Liberal Alliance Randers er vi meget glade for, at Louise stiller op som spidskandidat. Hun er en solid og stærk kandidat og udviser stort potentiale. Vi ser meget frem til at arbejde sammen med Louise.
Louise Brown er endnu ikke formelt valgt til spidskandidat, men det forventes at ske til opstillingsmødet i august med opbakning fra partiets medlemmer.
– Målet er at få et medlem i Randers Byråd ved valget næste år, og her er Louise et godt bud, mener Morten Andersen.

Randers har det hele – og det skal vi være stolte af

– Jeg er vild med Randers, og jeg vil gerne være med til at gøre Randers endnu mere attraktiv, siger Louise Brown, der er bosat i Romalt og har rødder i Langå.
– Vi skal være stolte over Randers Kommune. Vi har jo det hele. Vi har skov, strand og vand i byen. Og så har vi et sprudlende kultur- og foreningsliv, som vi skal støtte op om, tilføjer Louise Brown, der til dagligt er leder af Frivilligværket. Som leder af et frivilligcenter har frivillighed i sagens natur en plads i den kommende spidskandidats valgprogram:
– Jeg har et stort hjerte for frivillighed. Det har en kæmpe samfundsmæssigværdi, så det er helt naturligt for mig, at frivilligheden finder vej til mit politiske virke, konstaterer Louise Brown, der udover at være leder af Frivilligværket, har sin egen virksomhed, hvor hun er erhvervscoach og mentaltræner. Dette sætter naturligvis også sit præg på Louise Browns mærkesager.
– Det skal være lettere at drive og starte virksomhed i kommunen. Som selvstændig erhvervsdrivende betyder det meget for mig, at erhvervslivet har plads til at blomstre.

Liberal i høje hæle

Som kvindelig byrådskandidat for Liberal Alliance bliver Louise Brown et godt modspil til de blå skjorter, der udgør den traditionelle opfattelse af den liberale tankegang.
– Mit biddrag til kommunalpolitikken bliver både fagligt og menneskeligt. De bløde værdier betyder meget for mig. Jeg vil have fokus på det gode liv – både for de unge og for de ældre, forklarer Louise Brown, der er mor til en pige på 12 og gift med Peter Brown, der stillede op for LA Randers ved kommunalvalget i 2017.
– Og så skal vi passe på hinanden, slår Louise Brown fast og fortsætter:
– Jeg ved, hvordan det er at have brug for hjælp. Så for mig er det helt enkelt: Dem, der har brug for hjælp, skal have hjælp. Det er vi forpligtet til. Men dem, der kan selv, skal selv, konkluderer Louise Brown.
Der vil blive rig mulighed for at møde Louise Brown og høre mere om hendes valgprogram, når hun hopper i de høje hæle og sparker sin kommunale valgkamp i gang i 2021.

Kommentarer