Debat og politik

Lund og Lose opstiller som formand og næstformand for Venstre

Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose meddelte i dag, at de stiller sig til rådighed som henholdsvis formand og næstformand for partiet Venstre.

På et fælles pressemøde i dag klokken 14 trådte Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose frem og meddelte, at han, Troels Lund stiller op som formandskandidat for Venstre med Stephanie Lose som næstformandskandidat ved Venstres kommende landsmøde i november.

Ifølge Venstres gruppeformand er der fuld opbakning fra hele folketingsgruppen, og skal senere fremlægges for partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse.

Bliver de begge valgt vil Stephanie Lose udtræde af regionsrådet i Region Syddanmark, og givetvis få tildelt en ministerpost, mens det er uvist om Troels Lund fortsætter som forsvarsminister. Han vil tage stilling til regeringspartiets ministerhold, hvis han bliver valgt som formand, siger han.

Kandidaturet til formand og næstformand i Venstre bakkes op af flere prominente profiler i partiet, blandt andre Anders Fogh Rasmussen, Søren Gade og Claus Hjort Frederiksen.

– Vi håber derfor, at Venstres medlemmer vil bakke op om, at Troels bliver Venstres nye formand, og at Stephanie genvælges som næstformand for Venstre, men i en ny rolle, hvor Stephanie vil indtræde som minister i regeringen, og hvor vi sammen vil lede vores parti i et tæt politisk makkerskab, skriver de i det fælles opslag på facebook.

Kommentarer