Debat og politik

Massive protester mod koranlov fra samfundsdebattører og kulturpersoner

Signe Molde er en af de mange kulturpersonligheder, som nu retter en skarp kritik af regeringens lovforslag, der blandt andet forbyder afbrænding af religiøse skrifter.

En lang række kendte personer inden for kunst, litteratur og offentlig debat retter nu i en samlet erklæring indsigelser mod regeringens lovforslag, der blandt andet forbyder afbrænding af religiøse skrifter som Koranen.

Berlingske offentliggjorde onsdag aften en liste med 388 underskrifter fra blandt andre mediepersonligheder som Signe Molde, kunstnere som Hella Joof og Ulrich Thomsen, samt musikeren Emil Simonsen, også kendt som Orgi-E fra gruppen Suspekt.

De kritiserer alle regeringens forslag, som vil begrænse ytringsfriheden og den offentlige debat. “Kunst og politik er essentielle elementer i en livlig diskussion, der er grundlaget for vores demokrati,” udtaler de i deres indsigelse.

Regeringens forslag er blevet fremlagt med den hensigt at forbyde offentlig afbrænding af religiøse bøger som Koranen, Bibelen og Toraen. Initiativet kommer i kølvandet på flere hændelser, hvor Koranen blev brændt foran ambassader, hvilket ledte til voldsomme reaktioner i muslimske lande.

Loven er lige nu i høring, men ventes ventes at blive vedtaget, når Folketinget genåbner i oktober.

– Det foreslåede forbud er et angreb på ytringsfriheden snarere end en nøjagtig løsning på problemet, mener kritikerne, ifølge det dokument Berlingske har offentliggjort. Straffene for overtrædelse vil indledningsvis være bøder, men gentagne forseelser kan føre til fængselsstraf.

Kommentarer