Debat og politik

Medier: Er det statsministeren, der relativiserer eller misforstod hun spørgsmålet?

Statsminister Mette Frederiksen lagde tirsdag eftermiddag blomster ved den israelske ambassade i Hellerup, for at vise sympati og støtte til det israelske folk efter de voldsomme terrorhandlinger i lørdags.

Efterfølgende stillede hun op til spørgsmål fra pressen, hvor en TV2-journalist stillede spørgsmålet:
– Har du tænkt dig at gøre noget lignende for også at vise sympati over for den palæstinensiske civilbefolkning, hvorefter statsministeren prompte svarede:

– Jeg må indrømme, at jeg synes, at du bidrager til at relativere noget, som ikke er sammenligneligt, sagde Mette Fredriksen, og fortsatte:

– Det er Hamas, en terrororganisation, der angriber et demokratisk land, Israel. Og Israel har ret til at forsvare sig selv, og det vil betyde nogle ofre. Og det, at en dansk journalist stiller det spørgsmål, er for mig dybt bekymrende. Og aldeles historieløst, lød det fra statsministeren.

Mette Frederiksen sagde også, at hun regnede med, at alle har sympati for de civile ofre og at smerten over, at børn bliver dræbt, ikke afhænger af, hvorfra børnene kommer.

– Men at sammenligne en terrororganisations angreb på et demokratisk land, der forsvarer sig selv, på den måde, som du gør, den præmis vil jeg simpelthen ikke anerkende, sluttede Mette Frederiksen.

Men nu møder statsministeren kritik fra mediefolk og politikerkollegaer.

Ekstra Bladets chefredaktør, Knud Brix, skrev på det sociale medie X:
– Pinligt af statsministeren. Journalisten passer sit arbejde.

Fra TV2News tirsdag den 10 okt. kl. 17:30.

Pelle Dragsted fra Enhedslisten skrev på X:
– Den eneste der relativiserer her er statsministeren selv, der gerne vil lægge blomster for dræbte israelske civile, men afviser at gøre det samme for dræbte palæstinensiske børn. Pinligt angreb på journalisten og trist mangel på format og statsmandsskab i en ulykkelig situation.

TV 2’s nyhedschef Jacob Kwon, har forsvaret sin medarbejder med følgende kommaentar over for Berlingske:

– Jeg forstår ikke statsministerens meget skarpe reaktion på et spørgsmål, der er helt legitimt at stille. Det virker til, at statsministeren hørte et andet spørgsmål end det, der netop blev stillet.

Kommentarer