Debat og politik

Mere vild natur: Randers får en af de to første naturnationalparker

Skrevet af: Malte Larsen, MF, Socialdemokratiet, Vester Boulevard 29, Randers
Danmark har ikke nogen naturnationalparker, men det får vi nu. Den ene skal ligge i Fussingø vest for Randers! Det tror jeg, at undertegnede og mange andre randrusianere ser frem til.
Naturparkerne bliver etableret indenfor ganske få år, og er en del af en politisk aftale mellem Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, som har afsat knap 105 millioner kroner til at skabe mere vild natur i Danmark – til gavn for biodiversiteten og for gode naturoplevelser. 20 millioner kroner af de 105 afsættes til at gå i gang med etableringen af naturnationalparken, der bliver omkring 800 hektar.
Og hvad kommer der så til at være i en naturnationalpark? Danskere og turister kommer til, at kunne opleve urørt skov med masser af plads, til både vilde dyr og til at planter kan trives på naturens egne præmisser. Man kommer også til, at kunne opleve store græssende dyr som hjorte og bisonokser.
Personligt har jeg været i Fussingøskovene adskillige gange. Jeg ser frem til endnu flere besøg i skovene i fremtiden, hvor de omdannes til nationalnaturpark. Der er brug for naturnationalparkerne. Vi står i en global naturkrise, hvor vores dyr og planter mangler plads. Steder hvor de kan leve og ånde ren luft. Det her er rigtig godt for den vilde natur herhjemme. Jeg håber, at der er rigtig mange randrusianere og tilrejsende turister, der vil besøge naturparken når den kommer.
 
 

Kommentarer