Debat og politik

Mette Thiesen har meldt sig ud af Nye Borgerlige

Folketingsmedlem Mette Thiesen har med omgående virkning meldt sig ud Nye Borgerlige. Det sker som følge af sagen, der handler om at hun og hendes kæreste angiveligt har truet en ansat i partiet sekretariat. Det anstrengte forhold kulminerede på valgaftenen, hvor Mette Thiesens kæreste smed en øl mod den ansatte.

I et længere Facebook opslag forklarer Mette Thiesen blandt andet:

– Jeg skal som det første sige, at jeg på det kraftigste tager afstand fra min kærestes handling på valgaftenen i tirsdags. Det var fuldstændig uacceptabelt – det ved både han og jeg. Det kommer til at have konsekvenser. Det har det allerede nu – og dem tager både han og jeg på os. Jeg burde ikke have taget ham med, og han burde ikke have handlet som han gjorde – den er ikke længere. Her lægger jeg mig fladt ned.
Tidligere i dag mandag har formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund forklaret at Mette Thiesen og hendes kæreste blandt andet har sendt “intimiderende og truende” beskeder til en medarbejder i partiet. Derefter har Thiesen ikke villet undskylde eller pålægge sig ansvaret. I stedet forsøgte Thiesen at få medarbejderen fyret.

Mette Thiesen er dog ikke enig i den udlægning. Hun mener ikke mener at have fået partiets opbakning tidligere i forløbet.

– Mht. til det foregående forløb, som beskrevet af Pernille Vermund, vil jeg blot bemærke, at alting har to sider. Desværre er der ikke blevet lyttet til min og denne er derfor heller ikke en del af mediernes dækning. Jeg bad om hjælp til at komme væk fra en svær fortid, der havde fyldt alt for meget, alt for længe og som jeg havde svært ved at håndtere selv. Jeg var skrøbelig og sårbar – men der blev desværre ikke lyttet.

Lige nu har jeg brug for at tage noget tid med min familie og finde ro i, at jeg har truffet beslutningen om ikke længere at være medlem af Nye Borgerlige og dermed fra dags dato er løsgænger i Folketinget.

Pernille Vermund har endnu ikke kommenteret Mette Thiesens udmeldelse.

Kommentarer