Debat og politik

Moderaternes topledelse tager afstand fra Jon Stephensen beskeder

Folketingsmedlem for Moderaterne Jon Stephensen er indkaldt til samtale med partiets ledelse tirsdag om upassende sms beskeder til 19-årigt kvindeligt partimedlem.

Folketingsmedlem for Moderaterne, Jon Stephensen, skal til samtale med partiets ledelse på tirsdag. Sådan lyder det fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt, som mandag blev spurgt om sagen, hvor Jon Stephensen skrev til en kvindelig partifælle på 19 år: ’du er smuk med den lækreste krop’.

Jakob Engel-Schmidt fortæller samtidigt, at han tager afstand fra Stephensens beskeder, men hvilke konsekvenser det får for Stephensen, svarer ministeren ikke på.

– Det er en alvorlig sag. Personligt tager jeg afstand fra den dialog, jeg kan forstå, at der har været, mellem Jon Stephensen og en pige, der er mange år yngre og medlem af Unge Moderater, siger Engel-Schmidt.

Også partiets gruppeformand Henrik Frandsen finder sagen meget alvorlig, og fortæller mandag eftermiddag, at sagen vil få konsekvenser for Jon Stephensen, ikke mindst fordi den 19-årige kvindelige medlem af Moderaterne, har oplevet korrespondancen som grænseoverskridende.

– Jeg vurderer, at hvis jeg selv gjorde det, så ville det være uacceptabelt. Vi holder møde i løbet af ugen. Og når det er afholdt, så drager vi en konklusion.

Fra politisk leder Lars Løkke Rasmussen lyder det sent mandag eftermiddag, at han ser på den nye Jon Stephensen-sag med ‘ekstrem stor alvor’, men vil ikke drage konklusioner endnu.

Folketingsmedlem Mike Villa Foseca (M), der også er indenrigs- og ældreordfører, udtaler mandag:

– Det er et bål, der bliver ved med at brænde, og det skaber en masse røg, som går ud over mig, fordi jeg er på Christiansborg for at lave politik. Det skygger for al den politik, vi laver. Både for Moderaterne og for regeringens, siger han.

Kommentarer