Debat og politik

Mona Juul er ny politisk leder for Konservative – og snart partiets formand

Her er det fra venstre Mette Abildgaard, i midten Mona Juul og til højre Michael Ziegler.

På et indkaldt pressemøde på Christiansborg onsdag, blev det endelig bekræftet, at Det Konservative Folkepartis næste formand bliver Mona Juul, som forventet har påtaget sig ansvaret efter Søren Pape Poulsens tragiske dødsfald.

På pressemødet indledte Mette Abildgaard med ord om, hvor taknemmelig folketingsgruppen er over, at Mona er villig til at påtage sig den krævende opgave.

Mona Juul bliver foreløbig partiets politiske leder, men forventes at blive valgt til formand på et kommende ekstraordinært Landsråd.

Mette Abildgaard blev bakket op af den fungerende partiformand, Michael Ziegler, som sagde:

– Vi har et bagland, som kender Mona rigtig godt. Mona har været en flittig gæst i vores bagland. Alene ved sidste kommunalvalg, der deltog hun i 35 arrangementer, hvor hun bakkede op om lokale kandidater. Mona er også meget tilgængelig. Det ved jeg selv. Det betyder meget som kommunalpolitiker, at man faktisk kan trænge igennem de tykke mure og få fat i sine folketingsmedlemmer.

Mona Juul lagde ikke skjul på, at det er med blandede følelser, hun nu overtager posten efter afdøde Søren Pape. Hun sagde samtidig:

– Man skal have mod på og styrken og lysten til at stå i spidsen af Det Konservative Folkeparti, og hvis jeg ikke havde haft de følelser, havde jeg bare ikke sagt ja.

– Der er så mange gode mennesker i det her parti. Jeg føler mig rigtig glad ved at have Mette Abildgaard som tæt samarbejdspartner og ved at have en stærk folketingsgruppe, som står lige her med Mai og med Rasmus, med Helle og Brigitte og Per og Niels Flemming, Lise, Dina og Tina.

Mona Juul, der før hun kom i Folketinget var direktør i reklamebureauet Envison i Aarhus, får også rosene ord med fra en lokal partikollega Marc Perera, der tidligere har siddet i byrådet i Aarhus.

– Konservative får en leder, som er rundet af hårdt arbejde og stor flittighed, men også af højt humør og masser af energi. Mona er en smittende og medrivende personlighed, som i den grad kan trække fra, men også få folk med sig. Det bliver en rigtig spændende rejse, som Mona nu skal tage partiet ud på.

Kommentarer