Samfund

Nødhjælp fra Danmark til jordskælvsofre

Rednings- og oprydningsarbejdet er i fuld gang i Tyrkiet og Syrien efter dagens voldsomme jordskælv. Danmark donerer foreløbig 10 millioner kroner til hjælpearbejdet.

Danmark sender nu hjælp til Tyrkiet og Syrien, som følge af de flere voldsomme jordskælv, der ifølge internationale medier mandag aften allerede har kostet mindst 3600 mennesker livet og såret mange flere. Flere hundrede bygninger kolapset og byområder ligger i ruiner.

Danmark donerer foreløbig ti millioner kroner som kanaliseres via Red Barnet og Dansk Flygtningehjælp. Hjælpen skal blandt andet gå til vand, mad og varme samt nødhjælpsarbejde efter de voldsomme jordskælv.

– Det er meget høje dødstal, vi hører om, og det ser desværre ud til, at det kan stige i de døgn, der kommer nu. Vi er selv meget optaget af fra dansk side at hjælpe, så meget vi kan, siger udviklingsminister Dan Jørgensen (S).

– Det er en meget, meget alvorlig og dybt tragisk situation. Det er, så vidt vi kan vurdere, et af de værste jordskælv, der har ramt regionen.

Det første skælv, der blev målt til 7,8, er den største naturkatastrofe, der har ramt Tyrkiet siden 1939.

Dan Jørgensen mener, at ti millioner kroner foreløbig er et passende beløb, som formentlig kan stige.

– Ti millioner kroner kan bestemt gøre en forskel i forhold til de fornødenheder, jeg har talt om. Der bliver formentlig behov for mere, men de penge, der skulle af sted i dag, er selvfølgelig et mindre beløb, end der er behov for på længere sigt.

– Vi er i gang med at få et overblik over, hvor alvorlig situationen er, hvad der er behov for lokalt. I første omgang er vores fokus, hvad vi kan gøre fra den danske stats side med god hjælp fra de samarbejdspartnere, vi har, siger han.

Kommentarer