Samfund

Nordic Waste indgiver konkursbegæring

Nordic Waste A/S blev i går torsdag varslet et påbud om at stille 205 millioner kroner i økonomisk sikkerhed for selskabets ansvar for oprydningsarbejdet efter det store jordskred på virksomhedens grund.

Dette påbud har været den udløsende faktor for, at selskabet fredag formiddag har indgivet konkursbegæring.

– Desværre har jordskredet nået et omfang, som gør, at vi som virksomhed ikke er i stand til at løfte opgaven med at bekæmpe det. Det er derfor ikke praktisk muligt for os at leve op til påbuddet om at overtage det videre arbejde med at stoppe jordskredet, siger bestyrelsesformand i Nordic Waste, Søren Hansen.

Han siger videre, at konkursbegæringen ikke sker med selskabets gode vilje.

– Det er en hård og nødvendig beslutning, lyder det, og virksomheden tøver heller ikke med at kalde det “en reel naturkatastrofe”.

Som følge af konkursen stopper Nordic Wastes ansvarsforpligtelse i forhold til sagen, og den bliver ikke overtaget af selskabets ejere Torben Østergaard-Nielsen og hans døtre gennem USTC-koncernen i Middelfart.

Kommunen har gang på gang understreget, at Nordic Waste selv kommer til at betale for kommunens arbejde, men selskabet havde ved udgangen af april 2023 en egenkapital på 16,5 mio. kr., og det har derfor været et åbent spørgsmål, om kommunen ville kunne få dækket sine udgifter.

Kommentarer